Maailman oudoimmat nähtävyydet: Top 5

Kun tavalliset nähtävyydet on jo nähty, riittää maailmalla toinen toistaan synkempiä ja oudompia nähtävyyksiä. Nämä viisi nähtävyyttä sopivat vaikkapa maailmanympärimatkan etapeiksi…

La Isla de las Muñecas – Mexico City

La Isla de las Muñecas
Mexico Cityn eteläpuolella sijaitsee pieni saari, joka tunnetaan Nukkejen saarena, La Isla de las Muñecas. Saari on tunnelmaltaan aavemainen ja tuo mieleen oudot kauhuelokuvat: puiden oksilla istuu ja roikkuu satoja, ellei tuhansia päättömiä, kädettömiä tai jalattomia nukkeja.

Legendan mukaan nuori tyttö hukkui kauan sitten saaren vesille. Hänen henkensä riivaa nukkeja, liikuttaa niiden raajoja ja kääntää päitä. Toiset jopa kertovat kuulleensa nukkejen kuiskaavaan yön pimeydessä…

Karni Mata, Intia – rottien temppeli

Karni Mata
Karni Mata on hindulainen temppeli Deshnokessa, Rajastanissa. Se tunnetaan rottien temppelinä, sillä Karni Mata -temppelissä ja sen liepeillä elää parikymmentätuhatta pyhää rottaa, joita uskovat tulevat kunnioittamaan pitkien matkojen takaa.

Pariisin katakombit

Pariisin katakombit
Kaikki tietävät Rooman katakombit, jonne legendojen mukaan kristityt pakenivat vainoja. Mutta harva on kuullut Pariisin maanalaisista katakombeista, jonne on haudattu miljoonia ihmisiä.

The Mütter Museum, Pennsylvania

The Mütter Museum
The Mütter Museum Pennsylvaniassa ei sovi heikkohermoisille. Se esittelee sairauksia, epämuodostumia, sisäelimiä ja luita ja lääketieteellisiä instrumentteja menneiltä ajoilta.

Akodessewan markkinat, Togo

Akodessewa, Togo
Saharan eteläpuolinen Afrikka on monelle vierasta maailmaa. Togon Akodessewan markkinoilta voit ostaa kutistettuja päitä, pääkalloja ja muita uskonnollisissa menoissa tarpeellisia kapistuksia.

Kuvat: Esparta Palma, Oggi Scienza, Tom Hicks, Istolethetv, Julius Cruickshank (Flickr.com).

Lukijoiden kokemuksia aiheesta “Maailman oudoimmat nähtävyydet: Top 5

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!