Palau – unelmien paratiisisaaret

Palau on huikean kaunis unelmien paratiisisaaristo, jonka unohtumattomimmat näkymät avautuvat silmien eteen pinnan alla. Tyynenmeren aaltojen alapuolella kohtaamme vailla vertaa olevan maiseman: koralliriuttoja, sotavuosina haaksirikkoutuneita laivoja, luolia ja jyrkänteitä.

Pelkkä merenalainen maisema on monen mielestä riittävä syy lentää Palaulle — värikkäistä trooppisista kaloista, neljännestonnin painoisista jättiläissimpukoista ja miljoonista meduusoista puhumattakaan.

Palau on loistava romanttisen loman viettopaikka myös niille, jotka eivät ainakaan vielä harrasta sukeltamista. Saarten ikivihreä troopppinen luonto, sen eksoottiset linnut, mangroverämeikössä lipuvat krokotiilit ja värikkäät orkideat tekevät lomasta Palaulla varmasti unohtumattoman.

Palaun trooppinen ilmasto on miellyttävän lämmin läpi vuoden. Kuukaudet loppukesästä lokakuuhun ovat sateisimpia — trooppinen kesäsade on sekin useimmille suomalaisille ainutlaatuinen kokemus.
Palau.

Rock Islands – satoja asumattomia saaria

Palaun upeimpia saaria ovat sadat yhteisnimellä Rock Islands tunnettua saarta. Ne ovat häkellyttävän kauniita ja ainutlaatuisia saaria, joiden ainutlaatuisuus paljastuu vasta pinnan alla. Valtameren kuohut ovat miljoonien vuosien aikana kovertaneet saarten alta hiekkakiveä jättäen jälkelle sienen muotoisia saaria.

Rock Islands -saarten eläimistöön kuuluu hurjien krokotiilien lisäksi eksoottisia hedelmälepakoita, kuningaskalastajia ja esimerkiksi papukaijoja. Valtameren pinnan alla taas voit nähdä jopa 1500 eri kalalajia – tai kolmetoista eri hailajia!

Rock Islands ovat asumattomia, joten saarilla ei ole majoitusmahdollisuuksia. Palaun matkanjärjestäjien retkiohjelmassa on kuitenkin päiväretkiä saarille, joita sinun ei missään nimessä kannata jättää väliin saavuttuasi kaukaiseen Palaun tasavaltaan.

Palaun Rock Islands.

Kuva: Tata_aka_T, flickr.com.

Palaun hintataso on suhteellisen korkea

Palau on eksoottinen ja kaukainen matkakohde, jonka maine tunnetaan kautta maailman. Monet Palaun hotelleista ja sukellusresorteista onkin suunnattu juuri maksukykyisille turisteille, joilla ei ole rahasta puutetta.

Lisäksi saarten virallisena valuuttana käytetään Yhdysvaltain dollaria, mikä osaltaan vaikuttaa alueen hintatasoon. Siksi Palaun hintataso on varsin korkea – säästöbudjetilla matkustavan ja yksinkertaiseen majoitukseen tyytyvän matkailijan kannattaa varata 100 USD päivää kohden. Sukelluksen harrastajan on syytä varautua vielä toisella satasella sukellusvarusteiden vuokraamiseksi.

Lennä Babeldaobiin Guamilta tai Manilasta

Babeldaob on Palaun saarista suurin, ja valtion ainoa lentokenttä sijaitsee Babeldaobilla. Siten Babeldaon aloittaa jokaisen turistin matkan Palaussa.

Airain (ROR) lentokentälle saapuminen vaatii kuitenkin välilaskun tai kaksi. Helpoimmin pääset Palaulla Etelä-Korean, Japanin tai Filippiinien kautta:

  • United Airlines lentää joka päivä Guamilta, jonne pääsee Japanin ja Yhdysvaltain kautta. Lisäksi saarelle lennetään Filippiinien Manilasta.
  • Delta Air Lineslentää päivittäin Tokio-Narita (NRT) -lentokentältä.
  • Asiana Airlines lentää Korean Seoulista Palaulle.

Palaun sukellusmahdollisuuksista löydät paljon tietoa Palaun matkailusivuilta!

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!