Fidži on maailmanympäri­matkan erinomainen etappi

Fidži eli englantilaisittain Fiji on erinomainen maailmanympärimatkan etappi. Vajaan miljoonan asukkaan saaristovaltio sijaitsee Australian itäpuolella ja elää suurelta osalta turismista.

Viime vuosina Fidži on ollut poliittisesti hiukan levoton. Maailmanympärimatkalainen voi kuitenkin jättää politiikan syrjään ja keskittyä nauttimaan tuhansista rantakilometreista, ihastuttavan sinisistä laguuneista ja elämää kuhisevista koralliriutoista — Fidžille tullaan nimenomaan niiden takia.
Turkoosi meri houkuttelee uiman Fidzillä.

Meri ja rannat tekevät Fidžistä loistavan paikan levätä, kokea unohtumattomia elämyksiä ja harrastaa vesiurheilulajeja.

Ei kuitenkaan kannata unohtaa paikallista kulttuuria, joka on kiehtova sekoitus perinteistä Tyynenmeren saaristolaisuutta ja eurooppalaista siirtomaavaikutusta brittien saarille tuoman intialaisväestön maustamana.

Fidži on haaveiden matkakohde

Kaikkien ympäristötietoisimmat suomalaiset tuskin ovat valmiita lentämään maailman toiselle puolelle ihailemaan saarten näyttävää luontoa, valkoisena hohtavaa rantahiekkaa ja kirkkaansinistä merta.

Me muut sen sijaan voimme lentää Fidžille nauttimaan trooppisesta ilmastosta tai ainakin unelmoida matkustavamme saarille, joissa kesä jatkuu ympäri vuoden. Trooppisessa ilmastossa vuodenaikojen vaihtelu on pientä, eikä Fidžillä edes ole varsinaista sadekautta — lämpimät trooppiset sadekuurot kuuluvat asiaan ympäri vuoden.

Fidžin lämpötila on suomalaisittain miellyttävä. Päivälämpötila vaihtelee kahden, kolmenkymmenen asteen välillä. Yöaikaan lämpötila laskee pariinkymmeneen asteeseen, minkä ansiosta pohjoismaalainen turisti osaa mainiosti nukkua myös ilman ilmastointiakin.
Hiekkaranta, Fiji.

Aaltojen keinuntaa ja rantahiekan lämpöä

Meri ja rannat, ilmasto ja aurinko tekevät Fidžistä loistavan rantalomakohteen.

Saarilla ei kuitenkaan tarvitse tyytyä pelkästään auringossa lekotteluun, sillä Fidžillä voit harrastaa myös toimeliaampaa lomaa: patikointi, melonta ja lintubongaus ovat kaikille sopivia aktiviteetteja.

Laitesukelluksen harrastajat osaavat myös arvostaa Fidžin upeita koralliriuttoja. Me muutkin voimme asettaa silmillemme maskin ja katsella snorkkelin avustamana pinnanalaista elämää, joka avautuu silmiemme eteen, kun käännämme kasvot auringosta aaltoihin.

Ryhmä lapsia Fidzillä.

Majoitus Fidžillä – vaihtoehtoja joka budjettiin

Fidži tarjoaa majoitusvaihtoehtoja joka budjettiin. Säästäväinen maailmanympärimatkaaja tyytyy edulliseen ja vaatimattomaan majataloon, jossa yöpyy jopa parillakymmenellä eurolla.

Toisessa ääripäässä ovat häämatkalaisten suosimat ylelliset hotellit. Niissä hotelliyö voi maksaa jopa satoja euroja.

Lennot Fidžille – kuinka pääset paratiisiin?

Käytännössä ainoa tapa matkustaa Suomesta Fidžille on lentäminen. Koska saaristo sijaitsee meidän näkökulmastamme maailman laidalla, venyvät lennot Fidžille usein pitkäksi.

Parhaiten lennät saarille Australian tai esimerkiksi Hong Kongin kautta. Lennot tulevat siis väistämättä melko kalliiksi – sen vuoksi kannattaakin harkita samalla vaivalla kokonaisen maailmanympärimatkan tekemistä!

Kuvat: Miguel Sancheese, Flickr.com

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!