Australia on monen unelmakohde

Australia on monelle kaukainen unelmalomakohde. Lento Australiaan on pitkä, mutta perillä odottaa yksi maailman monipuolisimmista matkakohteista. Ei siis ihme, että Australian suosio lomakohteena on kasvanut pitkään.

Australian luonto on erittäin vaihtelevaa: Australiasta löydät aavikoita, lumihuippuisia vuoria, sademetsiä ja ainutlaatuisia eläinlajeja.

Valokuvassa koala.

Kuva: Rennett Stowe.

Toki Australian suurkaupungit ovat nekin matkan arvoisia: Sydney, Melbourne, Brisbane ja Adelaide ovat kaikki turistien suosimia matkakohteita.

Suomalaisen turistin kannattaa muistaa, että meikäläinen talvemme on eteläisellä pallonpuoliskolla kesää. Joulukuusta helmikuuhun varsinkin suurkaupungit voivat olla tukalan kuumia matkakohteita.

Sydney – kaunis suurkaupunki

Satamakaupunki Sydney perustetiin vuonna 1788 britti-imperiumin rangaistussiirtokunnaksi. Nykyään se on Australian suurin ja kansainvälisin kaupunki, joka muualla maailmassa tunnetaan varsinkin huikaisevasta oopperatalostaan.

Varsinkin australialaiset pitävätkin neljän miljoonan asukkaan Sydneytä maailman kauneimpana kaupunkina. Kenties paras tapa tutustua Sydneyn kaupunkimaisemaan on lähteä satamaristeilylle, jolloin saat hyvän käsityksen kaupungista.

Sydney sopii myös rantalomasta kiinnostuneiden kohteeksi, sillä kaupunki on erinomainen lainelautailukohde. Sydneyn alueella on yli 30 hiekkarantaa, joten kuumaa rantahiekkaa löytyy täältä riittämiin.

Rannalla vietetyn päivän jälkeen voit lähteä tutustumaan kaupungin kuuluun yöelämään. Sydneyn yöelämän keskuksina pidetään Kings Crossin, Oxford Streetin ja The Rocksin alueita.

Sydneystä on helppo matkustaa Australian muihin kaupunkeihin linja-autolla, junilla tai lentäen. Pitkien etäisyyksien maassa matkoihin kannattaa kuitenkin varata aikaa.

Valokuvassa Sydneyn oopperatalo.

Sydneyn ooppera on yksi maailman kuuluisimmista arkkitehtonisista mestariteoksista.

Melbourne on Australian toiseksi suurin kaupunki

Myös Melbourne on noin neljän miljoonan asukkaan suurkaupunki. Se on Lounais-Australiassa sijaitsevan Victorian osavaltion pääkaupunki. Kulttuurimatkailijan kannalta se on jopa Sydneytä kiinnostavampi matkakohde.

Jos haluat tarkastella kaupunkia lintuperspektiivistä, kannattaa sinun ehdottomasti ottaa suunaksesi Rialto Towers. Pilvenpiirtäjän 55. kerroksen The Melbourne Observation Deck avaa silmiesi eteen huikaisevan 360 asteen panoraaman — koko suurkaupunki on kirjaimellisesti jalkojesi juuressa!

Varsinkin elävän musiikin ystävää hemmotellaan Melbournessa. Ajan tasalla olevaa tietoa kaupungin musiikkiskenestä löydät Beat- ja Impress-lehdistä, joita jaetaan pubeissa ja baareissa maksutta.

Brisbanen yöelämä on vilkas

Kuitenkin Brisbane on Australian ykköskohde, jos olet kiinnostunut uudesta elävästä musiikista. Yhdysvaltalainen Billboard-lehti valitsikin kaupungin maailman viiden kiinnostavimman kohteen joukkoon.
Kaupungin klubeista suosituimpia ovat The Hi-Fi, The Tivoli ja The Zoo.

Brisbane on Queenslandin pääkaupunki ja yksi Australian suosituimmista turistikohteista. Vilkkaan yöelämän, kauniiden rantojen ja erinomaisen ruoan ansiosta on helppo ymmärtää, miksi ihmiset ryntäävät tähän kaupunkiin. Se on myös loistava tukikohta muuhun Queenslandiin tutustumiseen, sillä se tarjoaa runsaasti päiväretkiä läheisille rannoille, sademetsille ja saarille.

Entä kengurut ja koalat?

Varmasti useimmat turistit haluavat nähdä Australiassa edes vilauksen sen eksoottisista pussieläimistä. On kuitenkin epätodennäköistä, että kenguru tai koala tassuttelisi vastaasi Sydneyn tai Melbournen kävelykaduilla.

Paljon todennäköisemmin näet näitä otuksia jossakin maan eläintarhoista. Esimerkiksi lauttamatkan päässä Sydneystä voit vierailla Taronga Zoo -eläintarhassa, jossa näet paikallisten eläinlajien lisäksi myös tiikereitä, leijonia ja elefantteja.

Toinen vaihtoehto on Wild Life Sydney, jossa voit tutustua Australian aavikoiden, soiden ja sademetsien erikoisiin eläimiin.

Matkat maan sisällä

Intercity-junat ovat loistava tapa tutustua Australiaan, ja ne tarjoavat mukavan ja kätevän tavan kiertää maata. Australian rautatieverkosto kattaa useimmat suuret kaupungit, ja tarjolla on runsaasti yhteyksiä ja erilaisia ​​reittejä. XPT-palvelu on suosittu vaihtoehto pidemmillä matkoilla, pysähdyksineen Sydneyssä, Melbournessa, Brisbanessa ja Adelaidessa sekä matkan varrella sijaitsevissa pienissä kaupungeissa.

Pitkän matkan linja-autot ovat toinen suosittu vaihtoehto Australiaan tutustumiseen, sillä ne yhdistävät useimmat suuret kaupungit. Eri puolilla maata liikennöi useita bussiyhtiöitä, jotka tarjoavat mukavia ja mukavia matkoja runsailla pysähdyspaikoilla. Greyhound on yksi suosituimmista linja-autoyrityksistä, jolla on reittiverkosto kaikkialla Australiassa, minkä ansiosta matkustajat voivat tutustua maahan omaan tahtiinsa.

Niille, jotka haluavat matkustaa pitkiä matkoja, sisäiset lennot ovat loistava vaihtoehto. Suorilla lennoilla useimpiin suuriin kaupunkeihin on helppo päästä paikasta toiseen. Qantas, Virgin Australia ja Jetstar ovat suosituimpia lentoyhtiöitä, jotka tarjoavat lentoja kohteisiin kaikkialla maassa. Sisäiset lennot ovat yleensä nopein tapa liikkua, ja ne ovat usein myös edullisin vaihtoehto.

Välilasku tarpeen

Suomesta ei ole tarjolla suoria lentoja Australiaan. Australian matkaa suunnittelevan kannattaa sen vuoksi harkita matkan yhdistämistä esimerkiksi Thaimaan tai Uuden Seelannin matkaan.

Bangkokin ohella esimerkiksi Hong Kong ja Singapore ovat oivia kenttiä Australiaan suuntaaville.

Pitkät lennot ovat aina kalliita — Australiaan ei juuri ole tarjolla halpoja äkkilähtöjä tai muita tarjouslentoja. Noin tuhannella eurolla saa jo menopaluun Helsingistä kahdella vaihdolla.

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!