Halvat lennot: 7 rahanarvoista vinkkiä

Lentoliput tulevat helposti kalliiksi riippumatta siitä, minne matkustat. Halvat lentoliput ostamalla rahasi riittävät pidemmälle!


lentokone

Halvat lentoliput on varattava ajoissa

Edullisten lentojen metsästäjän on oltava ajoissa liikkeellä. Lentolippujen hinta nimittäin vaihtelee varaamisajankohdan mukaan.

Tavallisesti lentoliput kallistuvat sitä mukaa, kun lento lähestyy. Aivan viime hetkellä saatetaan toki myydä vielä vapaana olevia lippuja äkkilähtönä tai hyvänä tarjouksena. Sen varaan ei kuitenkaan kannata laskea.

Yleensä halvat lennot on ostettava jo kuukausia ennen lennon ajankohtaa. Tämä koskee varsinkin halpalentoyhtiöitä.

Lennä sesongin ulkopuolella

Toinen tärkeä asia liittyy lentojen ajankohtaan: jos voit valita matkan ajankohdan vapaasti, kannattaa sinun ehdottomasti matkustaa huippusesongin ulkopuolella.

Silloin lentojen lisäksi myös majoitus on tavallista edullisempaa!

Valitse lentokenttä oikein

Usein eri lentokentät perivät erisuuruisia maksuja lentoyhtiöiltä. Sen vuoksi varsinkin halpalentoyhtiöt lentävät pienemmille lentokentille pääkaupunkien suurimpien kenttien sijaan.

Sinun kannattaakin aina ottaa selvää vaihtoehtoisista lentokentistä

Välilaskut säästävät rahaa

Useimmat meistä haluavat matkustaa nopeasti ja helposti. Jos kuitenkin yrität löytää mahdollisimman edulliset lentoliput johonkin eksoottiseen kohteeseen, kannattaa sinun ainakin harkita välilaskullisia lentoja.

Usein vaihdollinen lento tulee nimittäin selvästi suoraa lentoa halvemmaksi.

Vertaile lippujen hintoja netissä

Lentolippujen hintoja kannattaa vertailla netissä. Nykyään kaikkien lentoyhtiöiden ja matkatoimistojen hintatiedot löytyvät kätevästi netistä.

Lisäksi verkossa on erilaisia hintavertailu- ja varaussivustoja, joiden avulla löydät helposti tietyn ajankohdan ja välin halvimmat lentoliput.

Esimerkiksi Supersaver on erinomainen työkalu halpojen lentojen metsästäjälle!

Seuraa lentolippujen hintoja

Jokainen asunnon ostaja seuraa asuntojen hintakehitystä, koska se on ainoa tapa pysyä perillä asuinalueiden hintatasosta. Sama koskee myös lentolippuja.

Jos suunnittelet matkaa tiettyyn maahan vaikkapa ensi vuonna, kannattaa sinun ryhtyä ajoissa seuraamaan lentojen hintoja. Vain silloin tunnistat oikeasti halvat lentoliput tarjouksen nähdessäsi!

Tartu edullisiin tarjouksiin

Toisinaan lentoyhtiöillä on kampanjoja, joissa tarjotaan hyvinkin edullisia lentoja kiinnostaviin kohteisiin.

Tarjoukset voidaan ajoittaa esimerkiksi Matkamessujen ajalle tai vaikkapa Stockmannin perinteisten Hullujen päivien yhteydessä myytäväksi.

Näiden yhteydessä kannattaakin olla tarkkana: halvat lennot saattavat olla tarjolla vain päivän ajan!

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!