Germanwings on saksalainen halpalentoyhtiö

Germanwings on saksalainen halpalentoyhtiö, joka lentää Helsingistä Stuttgartiin, Berliiniin ja Lontooseen.


Germanwings
Germanwings on Lufthansan täysin omistama halpalentoyhtiö, joka lentää Helsingistä Stuttgartiin, Tegelin lentokentälle Berliinissä ja Heathrowin kentälle Lontoossa.

Perinteikäs halpalentoyhtiö palasi Helsinkiin

Germanwings perustettiin vuonna 1997 halpalentoyhtiöksi. Aluksi sen nimi oli Eurowings, nykyinen nimi otettiin käyttöön vuonna 2002. Vuonna 2009 Germanwings siirtyi täysin Lufthansan omistukseen, ja vuodesta 2013 alkaen lukuisat Saksan sisäiset lennot ja reitit eurooppalaisten kenttien välillä ovat siirtyneet emoyhtiöltä Germanwingsin liikennöitäväksi.

Ensi vuonna reittien siirtyminen Germanwingsille jatkuu, ja kesästä 2014 alkaen Frankfurtin ja Münchenin reittejä lukuunottamatta näitä suosittuja reittejä liikennöi Germanwings.

Muutaman vuoden tauon jälkeen Germanwings alkoi marraskuussa 2013 lentää jälleen Helsingin ja Saksan väliä. Berliinin ja Helsingin väliä liikennöidään viisi kertaa viikossa.

Halvat lennot vähän laadukkaammin

Germanwings pyrkii tarjoamaan asiakkailleen tavallista halpalentoyhtiötä laadukkaamman matkustuskokemuksen. Lentokoneista voi jopa ostaa perinteistä business-luokkaa muistuttavan best-lipun, joka on kuitenkin hinnoiteltu kohtuullisesti. Näin Germanwings tavoittelee asiakkaikseen liikematkustajia, joiden työnantaja ei kuitenkaan ole valmis maksamaan business-luokan lentolippuja.

Kuva: Markyharky (Flickr.com).

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!