Tobago on hurmaava matkakohde Karibialla

Oletko kolunnut koko maailman? Tuntuuko sinusta siltä, että matkatoimistoilla ei ole yhtään kiinnostavaa kohdetta tarjolla?

Silloin sinun kannattaa kääntää katseesi Karibialle, kohti Trinidadia ja Tobagoa.

Trinidad ja Tobago on 23 saaren muodostama tasavalta Karibianmerellä, vain 11 kilometrin päässä Venezuelan rannikosta. Calypsosta ja steelrummuista tunnettu saarivaltio on tänä talvena ensimmäistä kertaa myös suomalaisten matkanjärjestäjien ohjelmassa. Tobago saattaakin nousta suomalaisten uudeksi suosikiksi!

Tobago, Ohana Villa.

Trinidad ja Tobago matkakohteena

Trinidad ja Tobago itsenäistyi vuonna 1962 Britannian alaisuudesta. Siirtomaakauden peruja maassa puhutaan mainiosti englantia, mikä tekee siitä helpon matkakohteen.

Tobago valitaan matkakohteeksi upeiden rantojen, loistavien sukellusmahdollisuuksien ja takuuvarmasti paistavan auringon ansiosta.
Tobagolla onkin runsaasti toinen toistaan upeampia rantoja. Toiset rannoista ovat hienoa, valkoista korallihiekkaa – toisten hiekka taas on tummaa, vulkaanista hiekkaa.

Jokaisella on varmasti omat suosikkinsa Tobagon rantojen joukossa. Joidenkin mielestä valkohiekkainen Pigeon Point on saaren ehdottomasti upein ranta. Toiset taas nauttivat mieluummin Englishman’s Bayn rauhasta.

Bacolet Bay puolestaan oli Hollywood-tähtien suosikki jo 1950-luvulla. Nyt Rita Hayworthin ja Robert Mitchumin suosikkiranta ei ole enää entisensä, mutta silti täällä voi kuvitella itsensä uimaan takavuosien elokuvatähtien tavoin.

Tobago

Tobagon sää

Trinidadin ja Tobagon sää on suomalaisittain aina upea. Päiävn ylin lämpötila vaihtelee vuoden mittaan 28 ja 30 asteen välillä, ja meriveden lämpötila vaihtelee 26 ja 29 asteen välillä.

Tropiikissa kun ollaan, aurinko ei paista tauotta. Vuorokaudessa on keskimäärin 7-9 tuntia aurikoisia tunteja. Muuna aikana auringon ja taivaan peittävät pilvet ja utu antavat hetken petollisen pientä suojaa auringon poltteelta.

Ostokset ja hintataso

Trinidad ja Tobago on Karibian kehittynein talous ja yksi alueen vauraimmista maista. Maassa käytetään valuuttana Trinidadin ja Tobagon dollareita, TT. Niiden lisäksi yhdysvaltain dollarit ovat yleisesti hyväksyttyä valuuttaa.

Luottokorteista laajimmin käytössä ovat Visa ja Mastercard. American Expressin ja Diners’in kortit kelpaavat vain siellä täällä.

Yleensä hinnat ovat kaupoissa hyvin näkyvillä, eikä niissä ole tinkimisen varaa. Hintoihin lisätään 15 prosentin arvonlisävero.

Matkat Trinidadiin ja Tobagoon

Suomesta ei ole suoria lentoja Trinidadiin tai Tobagolle. Helpoimmin lennät saarille Tukholman tai Kööpenhaminan kautta – luonnollisesti Keski-Euroopan suurten kenttien kautta on myös tarjolla runsaasti lentoja saarille.

Tällä hetkellä Apollomatkat järjestää matkoja Tobagoon. Matkat on hinnoiteltu varsin kohtuullisiksi, joten matkanjärjestäjän hotellivalikoimaan kannattaa ehdottomasti tutustua!

Kuvat: Mister Jo ja Orkneysports (Flickr.com).

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!