Grenada – kaunis Karibian rantalomakohde

Kaunis Grenada on yksi uusista Karibian lomakohteista. Kanelin, neilikan, inkiväärin ja muskottipähkinän viljelyn ansiosta Maustesaarena tunnettu itäisen Karibian saari on eksoottinen matkakohde, jonka myös suomalaiset ovat vähitellen löytämässä.

Kolmen saaren Grenada

Grenadan tasavalta koostuu kolmesta pääsaaresta. Niistä suurin ja väkirikkain on pääsaari Grenada. Grenadan lisäksi Carriacou ja Petit Martinique ovat matkailijoiden kannalta kiinnostavia saaria.

Kolumbus löysi Grenadan jo vuonna 1498. Tuolloin saarilla asui Karibu-intiaaneja, jotka olivat valloittaneet saaret paikallisilta Arawak-intiaaneilta. Seuraavina vuosisatoina saaret kuuluivat suurille siirtomaaisännille: espanjalaisia seurasivat ranskalaiset ja britit.

Siirtomaavalloista ranskalaiset toivat ensinnä saarelle vakituisen eurooppalaisen asutuksen, mutta vuodesta 1784 alkaen Grenada kuului Britannialle. Itsenäistymisen (1974) jälkeen Grenada on ollut osa brittiläistä maailmanyhteisöä.

Kylmän sodan viime vaiheissa Yhdysvallat vielä miehitti Grenadan hetkeksi. Sittemmin Grenada on unohtunut useimmilta – saari on noussut otsikoihin lähinnä satunnaisten hurrikaanien myötä.
Grenada,

Matkailu saapuu Maustesaarelle

Tilanne on kuitenkin vähitellen muuttumassa, kun turismi on vihdoin saapumassa upeiden rantojen ympäröimälle, vehreiden sademetsien peittämällä saarelle.

Monen muun Karibian kohteen tavoin saari on erityisesti sukeltajien suosiossa. Upeat koralliriutat, kirkas vesi ja nykyään toimivat matkailupalvelut vetävät sukelluksen harrastajia kaikkialta maailmasta lomalle Grenadaan.

Silti Grenada on matkakohteena vielä varsin nuori, eikä saari ole vielä joutunut massaturismin kohteeksi.

Grenadan upeat rannat

Grenada on upea rantalomakohde.
Grenadassa on kymmeniä toinen toistaan kauniimpia rantoja, jotka riittävät useimmille matkailijoille syyksi tulla viettämään lomaa Grenadassa.

Osa saaren rannoista on tummahiekkaisia, vulkaanisia rantoja, toiset taas ovat valkohiekkaisia rantoja.

Kauneimmat valkoiset hiekkarannat ovat Grande Anse ja Levera, joiden hiekka on hienoksi hioutunutta pehmeää korallia.

Mustahiekkaisista rannoista kaunein on Black Bay. Tropiikin keskipäivän auringossa tumma hiekka kuumenee polttavan kuumaksi, joten mukaan kannattaa ehdottomasti ottaa uimasandaalit.

Lennot ja valmismatkat Grenadaan

Grenada
Valmismatka on varmasti helpoin ja vaivattomin tapa lomailla Grenadassa. Talvella 2013-2014 Grenada kuuluu ainakin Finnmatkojen matkavalikoimaan yhdistelmämatkana, johon kuuluu viikko Barbadoksella ja viikko Grande Ansen rannalla Grenadassa.

Omatoimilomailijan kannattaa varata aikaa matkalle runsaasti. Halvimmat lennot Grenadaan vaativat kaksi välilaskua, ensimmäistä kertaa konetta vaihdetaan esimerkiksi Lontoossa tai Pariisissa, toisen kerran Miamissa. Matka kestää noin 18-26 tuntia — toisinaan pidempäänkin.

Kuvat: Lee Edwin Coursey, Irina Slutsky ja Tony Hisgett (Flickr.com).

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!