5 vankilahotellia – vietä tyrmäävä yö kaltereiden takana

Oletko saanut tarpeeksesi tavallisista hotelleista? Eri puolilla maailmaa suosituiksi tulleet vankilahotellit tarjoavat varmasti riittävästi vaihtelua.

Hotelli Katajanokka

6307269994_08759319bc_b
Vankilahotelli on konsepti, joka on levinnyt viime vuosina eri puolilla maailmaa.

Suomalaisille se tuli tunnetuksi Hotel Katajanokan kautta. Hotel Katajanokka on Best Western -ketjuun kuuluva hotelli, joka toimii vuonna 1837 perustetun Helsingin lääninvankilan tiloissa.

Katjanokan huoneiden tunnelma ei enää muistuta lainkaan vankilasta, tällaisesta ylellisyydestä ja mukavuudesta vangit saivat vain haaveilla.

The Liberty Hotel, Boston

liberty-hotel
Bostonin The Liberty Hotel sijaitsee sekin vanhassa vankilassa. Vuonna 1851 rakennettu Charles Streetin vankila koki täydellisen muodonmuutoksen, kun siitä tehtiin yksi Uuden Englannin hienoimmista luksushotelleista.

Tämänkään hotellin sviiteissä sinun ei tarvitse kokea ahtaanpaikan kammoa – kaltereista nyt puhumattakaan. Vankila-ajasta muistuttavat lähinnä yleisten tilojen arkkitehtoniset ratkaisut.

Mount Gambier Gaol, Australia

4247336978_7bb6352b5b
Australiassa sijaitseva Mount Gambier Gaol on jo kaukana luksuksesta. Vanhan vankilan selleistä on tehty makuusaleja sekä kahden ja kolmen hengen hotellihuoneita.

Kuten vankilalle sopiikin, huoneissa ei ole omia kylpyhuoneita, vaan asukkaat joutuvat käyttämään yhteiskäytössä olevia suihkutiloja. Joissakin huoneissa on hiukan lipsuttu, ja vieraiden käytössä on myös oma wc.

Makuupaikka hostellissa maksaa halvimmillaan 12$.

Karosta – KGB:n vieraana Liepajassa

3889306583_c02da9f167
Karosta toimi takavuosina pahamaineisen KGB:n vankila, jossa nykyään toimiva hotelli mainostaa itseään ”epäystävällisenä, kylmänä ja epämukavana” hotellina, joka on auki ympäri vuoden.

Hotellissa sinua kohdellaan kuin 1980-luvun vankia: saat kuulla uhkauksia ja loukkauksia, ja joudut syömään kehnoa vankilasapuskaa. Ja tästä siis pitää vielä maksaa!

Långholmen

3022719180_a6528b678d
Långholmenin saari Tukholmassa toimi aikoinaan naisten rangaistussiirtolana, ja oli maan suurin vankila. Vankila lakkautettiin vuonna 1975, mutta vieraat voivat halutessaan elää Långholmenissa päivän vankina.

Ja kun vankeus alkaa tympäistä, voit vuokrata polkupyörän ja lähteä tutustumaan Tukholman vanhaankaupunkiin. Sitä eivät alkuperäiset asukkaat voineet tehdä!

Kuvat: William, Avlxyz, Matthew Purdy, Yves Bernicot, Tarnie (Flickr.com, CC).

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!