Upea Cefalu – aurinkoinen rantakohde Sisiliassa

Cefalu sijaitsee Sisilian pohjoisrannikolla, jossa aurinko paistaa kesäkuukausina takuuvarmasti. Aurinko, lämpö ja ystävälliset ihmiset tekevät siitä ensiluokkaisen lomakohteen.

Suomalaiset matkanjärjestäjät ovat jo pitkään järjestäneet valmismatkoja Cefaluun – eikä ihme, sillä Cefalu tarjoaa kaikkea sitä, mitä useimmat kaipaavat lomaltaan. Upeat maisemat, lämmin Välimeri, takuuvarmasti paistava aurinko ja herkullinen sisilialainen ruoka saavat tuhannet suomalaiset joka vuosi valitsemaan Cefalun matkakohteekseen.

Cefalu rantalomakohteena

Cefalu
Cefalu on ennenkaikkea rantalomakohde. Cefalun keskustan ranta on hienoa hiekkaa, mikä tekee siitä miellyttävän myös lapsiperheille.

Osa Cefalun rannoista on kallioisia kivirantoja, joilla myös merisiilit viihtyvät. Kun vietät päivää kalliorannoilla, ota mukaasi uimatossut suojaamaan jalkojasi kivuliailta merisiilin piikeiltä.

Italialle tyypilliseen tapaan useimmat Cefalun rannat ovat maksullisia. Hintataso on kuitenkin edullinen: noin kymmenellä eurolla saat päiväksi käyttöösi kaksi tuolia ja aurinkovarjon. Aurinkovarjo onkin ehdottomasti tarpeen näin etelässä.

Cefalussa voit harrastaa myös erilaisia vesiurheilumuotoja: voit vuokrata polkuveneen tai vesiskootterin, hurjapäisimmät voivat tietysti kokeilla vesihiihtoa tai liitovarjoa.

Cefalun nähtävyydet

Kulttuurimatkailijan ja historiasta kiinnostuneen lomailijan kannalta Cefalu tarjoaa vain harvoja nähtävyyksiä. Seuraavat Cefalun nähtävyydet ovat joka tapauksessa tutustumisen arvoisia:

  • Museo Mandralisca. Museon perustaja paroni Mandralisca keräsi 1800-luvulla pienen kokoelman kreikkalaista ja arabikeramiikkaa. Kokoelmaa huomattavasti kiinnostavampi onkin Antonello da Messinan tuntemattoman miehen muotokuva (Ritratto di un uomo ignoto, 1465), jonka Mandralisca löysi Liparista. Muotokuvaa pidetään yhtenä Italian renessanssin hienoimmista muotokuvista.
  • Duomo eli tuomiokirkko. Tuomiokirkko tunnetaan erityisesti hienoista bysanttilaisista mosaiikeista, jotka ovat Sisilian vanhimmat ja parhaiten säilyneet.
  • La Rocca eli arabilinnoitus. La Rocca sijaitsee kaupungin yläpuolella, noin puolen tunnin kävelyretken päässä. Linna toimi arabien tukikohtana kunnes normannit kukistivat sen vuonna 1061. Itse rauniot eivät ole erityisen hyvässä kunnossa, mutta linnoituksesta on hienot näköalat Cefalun kaupunkiin ja 300-luvulla rakennettuun Dianan temppeliin.

Kun Cefalun nähtävyydet on käyty läpi, kannattaakin lähteä tutustumaan lähiseudun suurempiin kaupunkeihin. Esimerkiksi Palermo tarjoaa paljon nähtävyyksiä arkeologian ja historian harrastajalle.

Matkat ja majoitus

Cefalu
Edullisin tapa matkustaa Cefaluun on ostaa valmismatka. Tällä hetkellä suomalaisista matkanjärjestäjistä ainakin Aurinkomatkat ja Cefalu tarjoavat matkoja tähän kauniiseen kaupunkiin kesälomakaudella.

Jos matkustat mieluummin omatoimisesti, sinun kannattaa lentää Palermoon esimerkiksi Rooman kautta. Palermon lentokentältä pääset Cefaluun Palermon kautta, joko bussilla tai junalla.

Kiireisimmän lomasesongin aikana Cefalu ei ole omatoimimatkailijan kannalta kovin helppo kohde. Suuret matkanjärjestäjät varaavat valtaosan hotelleista, joten satunnaisen matkailijan voi olla vaikea löytää vapaata huonetta. Sen sijaan huippusesongin ulkopuolella loppusyksystä ja alkukeväästä tilanne on toinen. Silloin myös omatoimimatkailija löytää kaupungista majoituksen.

Kuvat: Andreapax ja Dzhingarova, Flickr.com.

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!