Rothenburg ob der Tauber on kaunis keskiaikainen kaupunki

rothenburg-briyyzSaksassa on paljon kauniita keskiaikaisia kaupunkeja. Matkailukohteena tunnetuin on varmasti Rothenburg ob der Tauber.

Rothenburg ob der Tauber sijaitsee Frankenissa, Baijerin osavaltion luoteisosassa.

Sen vanha kaupunki on säilynyt varsin hyvin, minkä ansiosta kaupunkia pidetään yhtenä koko Saksan romanttisimmista kaupungeista.

Kaupunki romanttisen tien varrella

”Romanttinen tie”, die Romantische Strasse, on Saksassa kaikkien tuntema käsite. Pohjoisessa tie alkaa Würzburgissa, etelässä se päättyy Füsseniin.

Tällä välillä sijaitsee joukko vamhoja vauraita keskuksia, kuten Augsburg. Lisäksi tien varrelta löydät monia viehättäviä pikkukaupunkeja ja runsaasti historiallisia nähtävyyksiä. Näistä tunnetuin on epäilemättä aivan tien eteläpäässä sijaitseva Neuschwansteinin satulinna.

Romanttinen tie on suosittu retkireitti, jota pitkin järjestetään myös opastetttuja kiertomatkoja. Edullisemmin tutustut tietysti reittiin omalla tai vuokra-autolla.

rothenburg-moyan-brenn

Rothenburg ob der Tauber vie sinut retkelle historiaan

Rothenburgin nähtävyydet liittyvät kaikki tavalla tai toisella historiaan. Keskiaikaiset kirkot, raatihuone ja viehättävät perinteiset ravintolat vievät matkailijan toiselle vuosisadalle – aivan kuin Tallinnan vanhassa kaupungissa.

Kirkkojen lisäksi kaupungissa on monia museoita, jotka tarjoavat jokaiselle jotakin. Kiinnostavimpia museoita ovat varmasti:

  • Deutsches Weihnachtsmuseum, Saksan joulumuseo. Raatihuoneen vieressä sijaitsevassa museossa voit tutustua menneiden aikojen joulukoristeisiin ja joulutapoihin.
  • Deutsches Kriminalmuseum, Saksan rikosmuseo. Rikosmuseossa näet esimerkiksi menneiden vuosisatojen kidutuslaitteita.
  • Puppen- und Spielzeugmuseum Rothenburg, Nukke- ja lelumuseo kiinnostaa varmasti perheen pienempiä – miksei myös vanhempia lomanviettäjiä!

 

rothenburg-brian-wiese

 

Kuvat: BriYYZ, Moyan Brenn ja Brian Wiese, Flickr.com.

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!