Kööpenhaminan nähtävyydet – top 10

Suunnitteletko matkaa Kööpenhaminaan? Jos näin on, et halua missata näitä 10 parasta matkailukohdetta, jotka tekevät matkastasi unohtumattoman!

  1. Tivoli: Tämä historiallinen huvipuisto on pakollinen vierailu kaikille Kööpenhaminaan matkustaville. Yli 30 ajelua, mukaan lukien vuoristoratoja ja maailmanpyörä, sekä lukuisia ravintoloita, kauppoja ja live-esityksiä, se on varmasti ikimuistoinen kokemus.
  2. Pieni merenneito -patsas: Langelinie Pier -laiturilla sijaitsevasta ikonisesta pronssipatsaasta on tullut Kööpenhaminan symboli sen jälkeen, kun se paljastettiin ensimmäisen kerran vuonna 1913. Se on ehdottomasti vierailun arvoinen, jos etsit upeita valokuvausmahdollisuuksia!
  3. Nyhavn: Tämä viehättävä satama on yksi Kööpenhaminan suosituimmista nähtävyyksistä värikkäiden rakennusten ja mukulakivikatujensa ansiosta. Voit myös tehdä veneretkiä ympäri satamaa tai jopa vuokrata oman veneen ainutlaatuisen kokemuksen saamiseksi!
  4. Amalienborgin palatsi: Tämä kuninkaallinen asuinpaikka on Tanskan kuninkaallisen perheen koti ja tarjoaa opastettuja kierroksia sen upeissa halleissa ja puutarhoissa ympäri vuoden. Se kannattaa ehdottomasti nähdä, jos sinulla on aikaa matkan aikana!
  5. Rosenborgin linna: Kuningas Christian IV:n vuonna 1606 rakentama linna, jossa on nyt vaikuttava kokoelma tanskalaisia kruununjalokiviä sekä muita kuninkaallisen perheen menneisyyden esineitä. Kannattaa ehdottomasti tsekata!
  6. Christiansborgin palatsi: Tässä 1700-luvun palatsissa sijaitsevat sekä Tanskan parlamentti että korkein oikeus, mikä tekee siitä yhden Tanskan tärkeimmistä poliittisista rakenteista. Opastettuja kierroksia on saatavilla ympäri vuoden, joten muista käydä katsomassa, jos mahdollista!
  7. Strøget: Tämä autoton ostoskatu ulottuu lähes 1,5 km:n mittaan, ja siellä on joitain Kööpenhaminan parhaista kaupoista, ravintoloista ja kahviloista. Etsitpä sitten matkamuistoja tai haluat vain käydä ikkunakaupassa, Strøget on ehdottomasti vierailun arvoinen!
  8. Tanskan kansallismuseo: Prinssin aukiolla sijaitsevassa museossa on vaikuttava kokoelma Tanskan historian esineitä sekä taidetta eri puolilta maailmaa. Se on ehdottomasti näkemisen arvoinen, jos olet kiinnostunut oppimaan lisää tanskalaisesta kulttuurista!
  9. Kasvitieteellinen puutarha: Tässä 1800-luvun puutarhassa asuu yli 13 000 kasvilajia eri puolilta maailmaa, joten se on yksi Kööpenhaminan parhaista nähtävyyksistä luonnon ystäville tai kaikille, jotka etsivät rauhaa ja hiljaisuutta kaukana kaupungin hälinästä!
  10. Frederiksbergin puisto: Tässä suuressa julkisessa puistossa on useita järviä, englantilaistyylinen maisemapuutarha ja jopa ulkoilmateatteri, jossa järjestetään konsertteja kesäkuukausina – joten älä unohda tarkistaa, mitä tapahtumia saattaa tapahtua, kun vierailemassa!

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!