Gardajärvi on koko perheen matkakohde

Garda on Italian suurin järvi, joka sijaitsee Pohjois-Italiassa jylhien vuoristojen juurella. Sen ympärillä sijaitsevat kauniit, pienet kaupungit sopivat täydellisesti lomanviettoon.

Pohjois-Italian suosituimpia matkakohteita

Lago di Garda
Gardan rannoilla sijaitsee joukko suosittuja ja tunnettuja matkakohteita, jotka sopivat erityisen hyvin rauhallista lomaa kaipaaville pariskunnille ja perheille. Matkakohteista tunnetuimpia ovat Riva, Sirmione, Malcesine ja Garda.

Gardan pohjoinen sijainti tekee siitä helpon lomakohteen myös lukemattomille keskieurooppalaisille lomanviettäjille, jotka täyttävät kesäkuukausina suuren osan Gardan alueen hotelleista. Silloin ravintolat ja rantakadut saattavat olla ruuhkaisia – eikä italiaa välttämättä juuri kuule saksankielisen puheensorinan lomassa.

Gardan kaupungit eivät ole varsinaisia rantalomakohteita. Toki jokaisessa kaupungissa on useimmiten pienten kivien peittämä kapea rantakaistale. Rannat ovat myös jyrkkiä, eivätkä ne siten sovellu erityisen hyvin perheen pienimmille. Auringonpalvonta keskittyykin Gardan alueella paljolti hotellien uima-allasosastoille.

Aktiviteetteja ja herkuttelua

Rantaloman sijaan Gardalle kannattaa tulla nauttimaan elämästä, upeista maisemista, miellyttävästä ilmastosta ja Italian keittiön klassisista herkuista.

Niiden lisäksi Garda tarjoaa myös monenlaisia aktiviteetteja niitä kaipaaville. Järven ympärillä kohoavat vuoret sopivat loistavasti patikoinnin ystäville: kävelyretket vuorilla tarjoavat upeita maisemia, ja päivän patikkamatkan jälkeen pasta ja viinilasillinen maistuvat entistäkin paremmalta!

Alueella on helppo tehdä päiväretkiä ja tutustua järveä ympäröiviin pikkukaupunkeihin joko linja-autoilla, vuokra-auton kyydissä tai vaikkapa järveä kiertävillä lautoilla.

Gardan pienet kaupungit tulevat nopeasti tutuksi. Parin viikon matkalla kannattaa sen vuoksi tutustua myös ympäristön kaupungeihin, kuten Veronaan ja Venetsiaan.

Valmismatka on helpoin tapa matkustaa

Kesä on paras aika matkustaa Gardalle. Keväällä ja syksyllä sää saattaa olla ailahtelevaista, mutta kesäkuukausina ilmasto hellii pohjoismaalaista turistia.

Sen vuoksi alueelle järjestetään valmismatkoja juuri kesän aikana. Suomalaisista matkanjärjestäjistä ainakin Aurinkomatkat järjestää valmismatkoja Bardolinoon, Malcesineen ja Rivaan. Gardan kohteet eivät ole yhtä edullisia kuin halvat merenrantakohteet, sillä lomaviikko maksaa vähintään noin 800 euroa.

Omatoimimatkailijan kannattaa varata lennot esimerkiksi Veronaan tai Milanoon. Näistä Verona sijaitsee lähimpänä Gardan kohteita.

Kuvat: Leo-setä, Flickr.com.

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!