Budvan Riviera – Montenegron suosituin lomakohde

Matkakohteena Montenegro ei ole yhtä suosittu kuin Kroatia. Silti yhä useammat suomalaiset ovat löytäneet Budvan Rivieran matkakohteet.


Budva

Budvan Riviera sijaitsee Adrianmeren rannalla

Montengron tunnetuimmat ja monen mielestä hienoimmat matkakohteet sijaitsevat alueella, joka tunnetaan Budvan Rivierana. Yhdentoista kilometrin mittaisella rannalla sijaitsee useita matkakohteita, joiden välimerellinen tunnelma sopii loistavasti lomaviettoon.

Budvan alueesta tuli suosittu matkakohde 19o0-luvun jälkipuoliskolla, jolloin sen löysivät erityisesti itäeurooppalaiset matkailijat. Heidän vanavedessään saapuivat suomalaiset ja itävaltalaiset turistit ja vähitellen alueen maine alkoi kantautua myös muualle Eurooppaan. Nykyäänkin suomalaiset matkatoimistot järjestävät valmismatkoja Budvan alueelle.

Bečići – Euroopan kaunein ranta?

Bečići on pieni kaupunki, hiukan kylää suurempi. Sen noin 800 asukasta – ja tuhannet lomanviettäjät – saavat kesällä nauttia 1950 metrin mittaisesta hiekkarannasta, joka on yksi koko Adrianmeren kauneimpia. Pariisissa se valittiin jo vuonna 1935 koko Euroopan kauneimmaksi rannaksi!

Bečićin rannasta osa kuuluu hotelleille, ja on vain hotellien vieraiden käytössä. Siksi Bečićissä kannattaa ainakin harkita hotellimajoitusta, vaikka muuten lomailisit mieluummin yksityismajoituksessa tai pienissä majataloissa. Hotelleista kuuluisin on viiden tähden Hotel Splendid, jossa ovat viihtyneet esimerkiksi Rolling Stonesin jäsenet, Madonna sekä Brad Pitt ja Angelina Jolie.

Petrovac – pieni ja rauhallinen matkakohde

Budva, Petrovac
Petrovac on pieni pinjojen ja viinitarhojen reunustama kalastajakylä, jossa on vielä jäljellä vanhan maailman lomakohteen tuntua. Kaupungin ranta on vain 600 metrin mittainen, joten kyse ei ole mistään suuresta rantalomakohteesta.

Myös Petrovac nousi suosituksi matkakohteeksi jo ennen toista maailmansotaa. Nykyään se on erityisesti montenegrolaisten ja serbialaisten turistien suosiossa. Petrovac on kuitenkin huomattavan rauhallinen, jopa unelias matkakohde verrattuna Budvan vauhdikkaampiin rantalomakohteisiin.

Przno – sympaattinen lomakohde

Budva
Przno on pieni ja sympaattinen lomakohde, jonne ainakin Apollomatkat järjestää Suomesta valmismatkoja. Prznon ranta on vain 350 metrin mittainen, joten se on huomattavan intiimi verrattuna tunnetumpien rantalomakohteiden kilometrien mittaisiin rantoihin.

Oliivilehtojen ympäröimässä kyklässä voit nauttia paikallisista herkuista monissa viehättävissä pikkuravintoloissa ja kahviloissa.

Matkat ja lennot Budvan Rivieralle

Budva
Helpoin tapa lomailla Budvan Rivieralla on valmismatkan ostaminen. Omatoimimatkailijan kannattaa muistaa, että lennot alueelle järjestyvät helpoimmin naapurimaan Kroatian kautta: lomakauden edulliset lennot Dubrovnikin kentälle myydään kuitenkin aikaisin, joten toimi ajoissa!

Podgorican lentokenttä sijaitsee hiukan Dubrovnikia hiukan lähempänä, mutta sinne ei ole tarjolla Suomesta kovin hyviä yhteyksiä. Sama koskee Tivatin lentokenttää, jonne matkaa olisi vain 20 kilometria. Esimerkiksi Pietarista ja Moskovasta on tarjolla säännöllisiä lentoja Tivatiin.

Kuvat: Dmitry Fedoseev, Taver ja Michael Panse (Flickr.com).

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!