Agia Napa – Kyproksen nuorekas rantakohde

Agia Napa on yksi Kyproksen suosituimmista lomakohteista. Itäisen
Välimeren Ibizana tunnettu pikkukaupunki on tunnettu erityisesti nuorten aikuisten vauhdikkaana lomakohteena.

Vauhdikas yöelämä ja hienot rannat

23239261_50186d2bc2Agia Napa sijaitsee Kyproksen kaakkoiskulmassa. Famagustan alueeseen kuuluva kaupunki nousi 1990-luvulla suosituksi lomakohteeksi erinomaisen rannan, edullisten baarien ja vauhdikkaiden yökerhojen ansiosta.

Vielä nykyään Agia Napan yöelämä hakee vertaistaan koko Euroopassa: pienessä kaupungissa on kymmeniä baareja ja klubeja, joissa uusimmat hitit soivat keskiyöstä aamuneljään saakka. Yökerhojen ja baarien suljettua ovansa juhlat jatkuvat kaupungin kaduilla.

Agia Napa ei siis ole paras mahdollinen paikka rauhallista lepolomaa suunnittelevalle. Perheelliselle kaupungilla ja sen lähiseuduilla on jo enemmän tarjottavaa.

Agia Napan rannat kuuluvat Kyproksen ja koko Välimeren hienoimpiin: loivilla rannoilla on hienoa valkoista hiekkaa ja merivesi on taatusti lämmintä. Rannalle kannattaa saapua ajoissa, sillä kuumimman sesongin aikana rantatuolit ja aurinkovarjot varataan nopeasti.

Runsaasti pakettimatkoja tarjolla

23239217_e24c4203c5
Agia Napa on erittäin suosittu matkakohde. Sen vuoksi kaupunki kuuluu käytännössä kaikkien matkanjärjestäjien ohjelmaan. Kesäsesongin aikaan ei oikeastaan kannata edes harkita muunlaista tapaa matkustaa alueelle.

Kuvat: Niro.

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!