Paraguay on seikkailijan matkakohde

Vain harva matkailija valitsee Paraguayn matkakohteekseen. Kuitenkin maa on reppureissaajan kannalta kiehtova matkakohde, joka kannattaa ehdottomasti yhdistää Etelä-Amerikan kiertomatkaan.

Kaoottinen Asunción

Asunción, Paraguayn pääkaupunki, on jännittävä kohde matkailijoille, jotka etsivät ainutlaatuista kulttuurikokemusta. Etelä-Amerikan sydämessä sijaitseva Asunción tarjoaa matkailijoille eloisan kaupungin, joka on täynnä historiaa, kulttuuria ja luonnon kauneutta.

Asunciónin kaupunki tunnetaan värikkäästä siirtomaa-arkkitehtuuristaan, joka juontaa juurensa 1500-luvulta. Vierailijat voivat tutustua vanhan kaupungin mukulakivikatuihin ja ihailla sen monia kirkkoja, museoita ja puistoja. Kaupungin keskustan pääaukio on Plaza de Armas, jossa vierailijat voivat nauttia kaupungin vilkkaasta tunnelmasta ja maistaa paraguaylaista kulttuuria.

Yksi Asunciónin suosituimmista nähtävyyksistä on Museo del Barro, museo, joka on omistettu esittelemään perinteisiä paraguaylaisia käsitöitä, kuten keramiikkaa ja kudontaa. Museossa on myös vaikuttava kokoelma esikolumbiaanisia esineitä eri alkuperäiskansojen kulttuureista. Muita pakollisia nähtävyyksiä ovat La Recovan markkinat, joissa kävijät voivat löytää käsintehtyjä käsitöitä ja matkamuistoja; Parque Caballero, jossa on kauniita puutarhoja ja suihkulähteitä; ja Casa de la Independencia, historiallinen talo, joka on Paraguayn itsenäisyyden syntymäpaikka vuonna 1811.

Asuncionin läheltä löytyy myös puistoja, jotka tarjoavat upeita vaellusreittejä ja upeat näkymät. Yksi suosittu paikka on Cerro Lambaré -kukkula, jolla on useita polkuja, jotka johtavat henkeäsalpaaviin näkymiin kaupungin ylle. Toinen loistava paikka on Parque Nacional Ybycuin kansallispuisto vehreineen metsineen ja vesiputouksineen.

Mitä tulee ruokaan ja juomaan Asunciónissa, tarjolla on runsaasti vaihtoehtoja jokaiseen makuun. Perinteinen paraguaylainen keittiö sisältää ruokia, kuten sopa paraguaya (maissileipä) ja chipa guazú (maissileipä juustolla). Niille, jotka etsivät jotain kansainvälisempää, on monia ravintoloita, joissa tarjoillaan italialaista, kiinalaista, japanilaista ja meksikolaista ruokaa. Mitä tulee juomiin, kokeile tereréä (kylmä yrttitee) tai mate (kuuma yrttiteetä) saadaksesi todella paikallisen kokemuksen!

Asunción tarjoaa matkailijoille mahdollisuuden tutustua ainutlaatuiseen kohteeseen, jossa on runsaasti kulttuurikohteita. Etsitpä sitten historiallisia kohteita tai ulkoilmaseikkailuja – Asunciónista löytyy jokaiselle jotakin! Nämä vinkit mielessäsi saat varmasti unohtumattoman matkan!

Asunciónista kannattaa lähteä tutustumaan myös muuhun maahan, joka tarjoaa paljon nähtävää ja ainutlaatuisia kokemuksia.

Ruohon peittämä maa

Suuri osa Paraguayta on ruohokenttien peittämää tasankoa: maassa ei ole vuoristoja eikä juuri trooppisia sademetsäalueitakaan. Tasangot sopivatkin erinomaisesti karjankasvatukseen ja maanviljelykseen, joista Paraguay saa merkittävän osan tuloistaan.

Pölyiset ruohokentät eivät ehkä nekään vastaa näkemystäsi kiinnostavasta lomasta. Kuivaan maahan kyllästyttyäsi sinun kannattaakin lähteä lauttamatkalle Rio Paraguay -joelle. Lautalla voit jatkaa matkaasi aina Brasiliaan saakka!

Trinidad on UNESCOn maailmanperintökohde

Nykyään maailma tuntuu olevan täynnä UNESCOn maailmanperintökohteita. Niinpä myös Paraguayn Trinidad on päässyt mukaan luetteloon jo vuonna 1993.

Alunperin katolisten jesuiittojen perustamassa kaupungissa et kuitenkaan juuri törmää muihin matkailjoihin.

Iguassun putoukset

Iguassun putoukset ovat todennäköisesti Paraguayn suosituin matkakohde. Putoukset sijaitsevat Argentiinan ja Brasilian rajalla, joten ne sattuvat sopivasti monen kiertomatkan reitin varrelle.

paraguay

Paraguay on edullinen matkakohde

Paraguay on edullinen matkakohde, jossa omatoimimatkailija voi reissata hyvinkin edullisesti ollessaan valmis tinkimään hiukan vaatimustasostaan. Kenties sinäkin olet valmis pakkaamaan passin ja hammasharjan reppuusi ja ottamaan suunnan kohti Asunciónia?

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!