Argentiina matkakohteena – tangoa, jalkapalloa ja vuoria

Argentiina on monipuolinen matkakohde. Sen monipuolinen luonto, dramaattinen tango, tuhdit viinit ja modernit kaupungit tekevät vaikutuksen jokaiseen.

Argentiina on valtavan suuri maa. Maailman kahdeksanneksi suurimmassa maassa sijaitsevat maanosan korkeimmat vuorenhuiput ja matalimmat alangot. Sen luontoon kuuluu sademetsiä, jäätiköitä ja avaraa pampaa. Kylmimmässä etelässä elää pingviinejä, sademetsien kosteanlämpimässä ilmanalassa viihtyvät villit apinat.

Buenos Aires on todellinen suurkaupunki

Buenos Aires on Argentiinan pääkaupunki ja suurin kaupunki, ja se on suosittu matkakohde ympäri maailmaa. Kaupunki tunnetaan rikkaasta kulttuuriperinnöstään, vilkkaasta yöelämästään ja historiallisesta arkkitehtuuristaan. Buenos Airesissa asuu noin kolme miljoonaa asukasta, mutta koko metropolialueella asuu noin 13 miljoonaa ihmistä.

Yksi Buenos Airesin tärkeimmistä nähtävyyksistä on tangomusiikki ja -tanssi, jonka juuret ovat kaupungin työväenluokan kaupunginosissa. Vierailijat voivat kokea tämän argentiinalaisen kulttuurin ikonisen puolen osallistumalla tango-esityksiin tai ottamalla oppitunnin yhdessä kaupungin monista tanssikouluista. Itse asiassa tangoa on vaikea välttää, sillä keskellä päivääkin voit törmätä tangoesityksiin kaupungin kävelykaduilla ja aukioilla.

Kulttuuritarjonnan lisäksi Buenos Airesissa on myös useita mielenkiintoisia maamerkkejä ja kaupunginosia, joita kannattaa tutkia. Historiallinen San Telmon kaupunginosa tunnetaan mukulakivikatuistaan, värikkäistä taloistaan ja vilkkaista katumessuistaan, kun taas Recoletan kaupunginosassa on kuuluisa Recoletan hautausmaa, jonne on haudattu monia Argentiinan merkittävimmistä henkilöistä. Kaupungissa on myös useita museoita, gallerioita ja teattereita sekä puistoja ja viheralueita, joissa vierailijat voivat rentoutua ja nauttia ulkoilmasta.

Buenos Airesissa riittää nähtävää ja koettavaa pidemmänkin oleskelun ajaksi. Silti monille reissaajille kaupunki on ainoastaan yksi etappi pidemmällä matkalla, olipa sitten kyse maailmanympärimatkasta tai perusteellisemmasta tutustumisesta Etelä-Amerikkaan. Buenos Aires onkin erinomainen paikka aloittaa Argentiinan kiertomatka — tai vaikka koko Etelä-Amerikan kattava laajempi kiertomatka.

Iguassun putoukset mykistävät katsojan

Iguassu
Yksi Argentiinan mieleenpainuvimmista luonnonnähtävyyksistä sijaitsee Buenos Airesista pohjoiseen, Argentiinan, Brasilian ja Paraguayn rajalla. Iguassun 275 putousta ovat yksi maan suosituimmista matkakohteista. Putouksiin pääset tutustumaan yhtä hyvin veneretkellä kuin helikopterin kyydistä — aivan oman makusi mukaan.

Iguassun putouksilla et ole yksin, sillä putoukset kuuluvat itseoikeutetusti lähes jokaiseen Argentiinan kiertomatkaan. Siitä huolimatta myös sinun kannattaa käydä ihailemassa putouksia, kotimaassa et nimittäin koe mitään vastaavaa.

Mendozan viiniseudut houkuttelevat viinilasin ääreen

Mendoza on kaupunki Länsi-Argentiinassa, joka tunnetaan viinintuotannostaan ja luonnon kauneudesta. Andien vuoriston juurella sijaitseva Mendoza on suosittu kohde viininystäville, sillä siellä on useita viinitiloja, jotka tuottavat joitain Argentiinan hienoimmista viinejä. Monet näistä viinitiloista tarjoavat retkiä ja maistajaisia, jotka ovat loistava tapa oppia viininvalmistusprosessista ja maistella alueen parhaita vuosikertoja.

Viinin lisäksi Mendoza on suosittu kohde myös ulkoilun harrastajille. Kaupunkia ympäröivät vuoret, jotka tarjoavat mahdollisuuksia patikointiin, maastopyöräilyyn ja kalliokiipeilyyn. Alueella on myös useita kuumia lähteitä, jotka ovat suosittuja rentoutumis- ja virkistymispaikkoja. Talvella läheiset hiihtokeskukset ovat suosittuja hiihto- ja lumilautailukohteita. Kaiken kaikkiaan Mendoza on monipuolinen kohde, joka tarjoaa jokaiselle jotakin, ruoan ja viinin ystävistä ulkoilun harrastajiin.

Karu Patagonia tarjoaa arktisia näkymiä

Tierra del Fuego - Tulimaa
Karun Patagonian maisemat ovat nekin vaikuttavia. Sademetsän sijaan eteläinen Patagonia tarjoaa matkailijalle lumihuippuisia vuoria, arktisia jäätikköseutuja ja pingviinien asuttamia karuja saaria.

Maksukykyiset maailmanympärimatkaajat löytävät Patagonian Ushuaiasta myös matkanjärjestäjiä, jotka vievät luontoseikkailijoita keskitalven kuukausina retkelle kohti Tulimaan saaristoa ja Etelänapamannerta.

Kun koko maapallo on jo koluttu, kannattaa siis suunnata kohti eteläistä Patagoniaa!

Matkat Argentiinan sisällä

Argentiinassa liikkumiseen on useita vaihtoehtoja. Yksi tapa matkustaa pitkiä matkoja maan sisällä on käyttää sisäisiä lentoja. Argentiinassa on useita kotimaan lentokenttiä ja useita lentoyhtiöitä, jotka liikennöivät suurten kaupunkien välillä. Tämä voi olla kätevä ja suhteellisen nopea tapa liikkua, vaikka se voi myös olla kalliimpaa kuin muut vaihtoehdot.

Toinen tapa kiertää Argentiinaa on käyttää pitkän matkan bussiyhteyksiä. Tämä on suosittu vaihtoehto sekä paikallisten että turistien keskuudessa, koska se on yleensä halvempaa kuin lentäminen ja voi olla mukava tapa matkustaa. On olemassa useita bussiyhtiöitä, jotka liikennöivät suurten kaupunkien ja kaupunkien välillä, ja jotkut tarjoavat ylellisiä palveluita, kuten laivan ruokaa ja viihdettä. Yöbussi kaupunkien välillä saattaa tuntua raskaalta, mutta lepoasentoon kallistuvat istuimet tekevät siitä yllättävän mukavan matkustustavan.

Junat ovat toinen vaihtoehto liikkumiseen Argentiinassa, vaikka junaverkosto ei olekaan niin laaja kuin ennen. Suurimpien kaupunkien välillä liikennöi edelleen muutamia junareittejä, mukaan lukien Tren de las Nubes (Pilvien juna), joka kulkee Saltasta Chilen rajalle Andien vuorten läpi. Junamatka voi olla rauhallinen tapa nähdä maaseutua, vaikka se on yleensä hitaampi kuin muut kulkuvälineet.

Kuvat: over_kind_man ja The travelista (Flickr.com).

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!