Sharm el Sheikh – sukeltajan suosikkikohde Egyptissä

Egyptissä on monta suosittua matkakohdetta. Siinain niemimaalla sijaitseva Sharm el Sheikh on yksi niistä.

Sharm el Sheikh, ystävien kesken pelkkä Sharm, on erinomainen valinta lomakohteeksi, jos kaipaat takuuvarmaa aurinkoa ja lämmintä merivettä.

Lämpöä ympäri vuoden

Sharmin ilmasto sopii täydellisesti niille, jotka etsivät lämpöä. Keskitalvella ilmasto on miellyttävän lämmin, aivan kuten kotoinen kesämme.

Keväällä ja syksyllä sää on meikäläisittäin helteistä, mikä riittää hyvin lähes kenelle tahansa.

Paatuineimmat auringonpalvojat haluavat tietysti matkustaa alueelle keskellä kesää. Useimmille lämpötila on siinä vaiheessa aivan liian kuumaa — sen vuoksi valmismatkat alueelle järjestetään syksystä kevääseen asti ulottuvana ajanjaksona.

Valokuvassa sukeltaja sinisessä meressä.

Sukeltajien suosikkikohde

Sharm on noussut varsinkin sukeltajien suureksi suosikiksi alueen loistavien sukellusvesien ansiosta.

Sharm el Sheikhissä onkin runsaasti sukelluskouluja. Niiden välinen kilpailu pitää hinnat kurissa, joten Sharm on sopiva paikka vaikkapa aloittaa uusi harrastus.

Etelässä kun ollaan, pinnan ala aukeaa sukeltajille värikäs maailma, josta täällä pohjoisessa voi vain haaveilla. Toisinaan sukeltaja saattaa kohdata myös hurjan hain, jolloin on syytä pitää hermot kylmänä.

Vauhti jatkuu myös pinnan päällä, sillä Sharmissa voit harrastaa vesiurheilun lisäksi hevos- ja kameliratsastusta, keilata, ajaa mikroautolla tai pelata golfia.

Sharm el Sheikhin vanha kaupunki

Sharmin vanha kaupunki on niin aitoa Egyptiä, kuin mikä turistialueella on ylipäänsä mahdollista. Ostokset kannattaakin tehdä rantakatujen sijaan vanhan kaupungin basaarissa.

Lähi-Idän tapaan täällä ei tietenkään tunneta kiinteitä hintoja. Jos et osaa tinkiä, maksat varmasti ostoksistasi liian paljon. Tinkiminen siis kannattaa, ja osaava tinkijä saa tuliaisensa hankittua edullisesti.

Naama Bay

Sharm muodostuu useasta alueesta, jonne myös suomalaiset matkatoimistot järjestävät valmismatkoja.
Naama Bayn vesi on kristallinkirkasta.

Niistä suomalaisittain hauskanniminen Naama Bay sijaitsee Sharm el Sheikhin sydämessä. ”Naaman” alueella on hotellien lisäksi kauppoja, ravintoloita, baareja ja diskoja.

Naama Bay on lapsiperheelle erinomainen valinta, sillä täällä ranta syvenee loivasti. Rannan palvelut ovat erinomaisia, ja lisäksi useimmilla hotelleilla on oma rantakaistaleensa.

Hadaba sijaitsee muutaman kilometrin päässä

Sharm El Sheikh

Muutaman kilometrin päässä sijaitseva Hadaba on huomattavasti rauhallisempi hotellialue. Kallioiden keskellä sijaitsevalla hotellialueella on tietysti omat ravintolansa, baarinsa ja kahvilansa.

Hadaba on selvästi Naama Bayta enemmän sukeltajan alue: Hadabassa aivan rannan tuntumassa on rauhoitettuja koralleja, minkä vuoksi uimaan mennään ponttoonilaitureilta.

Koralliriuttojen läheisyys tekee Hadabasta erinomaisen valinnan kenelle tahansa snorkkelisukeltajalle. Täällä pääset näkemään merten salaisuuksia ilman happipulloa!

Sharks Bay – erinomainen ravintolatarjonta

Sharks Bay sijaitsee lähellä lentokenttää. Hadaban tavoin sekin tunnetaan erityisesti sukeltajien paratiisina.

Sharks Bay tarjoaa eritasoisia ja -hintaisia hotelleita kunkin mieltymysten mukaan: alueella on halpamatkailijalle sopivan edullisen majoituksen lisäksi tarjolla myös luksushotelleja, joiden all inclusive -tarjonta tyydyttää vaativimmankin turistin toiveet.

Tutustu myös muuhun Egyptiin

Sharm riittää monelle turistille lähes ainoaksi kosketukseksi Egyptiin. Alueelta järjestetään kuitenkin runsaasti päiväretkiä muualle Egyptiin, mitä kannattaa ehdottomasti käyttää hyväkseen.

Vähänkin historiasta kiinnostunut matkailija käyttää lomastaan mieluusti päivän käydäkseen Kairossa. Kairon sfinksi, pyramidit ja Tutankhamonin aarteet Egyptiläisessä museossa tekevät vaikutuksen paatuneimpaankin kulttuurimatkailijaan!

Kuvat: Thomas Brenner (Flickr). MattK1979 (Flickr), WomeEOS (Flickr).

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!