Seychellit on unelmien matkakohde: Mahé, Praslin ja La Digue

Turkoosi meri, kauniisti kaartuvat palmut ja auringon kuumaksi lämmittämä rantahiekka, trooppiset luonto ja elämää kuhisevat koralliriutat tekevät Seychelleistä houkuttelevan matkakohteen.

Trooppinen paratiisi

Seychellit koostuvat 115 saaresta ja koralliriutasta keskellä Intian valtamerta, Etelä-Aasian ja Afrikan välimaastossa.

Seychellit on todellinen trooppinen paratiisi. Se sopii erinomaisesti sukelluksen harrastajille ja luontomatkailijoille, jotka pääsevät täällä tutustumaan valtameren elämää kuhiseviin riuttoihin.

Yksi suosituimmista sukelluskohteista on asumaton Therese Island, jonka pinnan alla sukeltaja kohtaa valtaisan lajikirjon.

Jos et harrasta laitesukellusta, kannattaa sinun ehdottomasti kokeilla snorkkelisukellusta. Jo pelkät snorkkeli ja maski avaavat sinulle aivan uuden merenalaisen maailman!
Valokuva: hiekkaranta Seychelleillä.

Mahé on Seychellien suurin saari

Seychellien noin 90000 asukkaasta peräti 80 prosenttia asuu Mahén saarella. Myös pääkaupunki Victoria sijaitsee Mahélla. Viehättävässä pikkukaupungissa on runsaasti turistien tarpeisiin avattuja ravintoloita.

Seychellien kansainvälinen päälentokenttä sijaitsee niinikään Mahélla, noin kymmenen kilometrin päässä pääkaupungista. Vaikka saaristo on Suomesta katsottuna erittäin kaukana, saatat onnistua saamaan lentoliput Suomesta Seychelleille alle tuhannella eurolla.

Pakettimatka on tietysti helpoin tapa matkustaa trooppiseen paratiisin. Seychellit kuuluvat varsinkin pienempien matkatoimistojen valikoimaan.
Laguuni Seychelleillä.

Praslin

Praslin on Seychellien toiseksi suurin saari, joka sijaitsee nelisenkymmentä kilometria Mahén pohjoispuolella. Praslinin asukasluku on noin 6500. Saarella on oma lentokenttä, jonne Air Seychelles lentää useita kertoja päivässä Mahésta.

Praslinilla on useita upeita hiekkarantoja, joista tunnetuimpia ovat Anse Lazio ja Anse Georgette. Niiden lisäksi Vallee de Mai -kansallispuisto kuuluu saaren kohokohtiin, ja se kuuluukin UNESCOn maailmanperintökohteisiin.
vallee-de-mai

Ylellinen La Digue

La Digue on Seychellien kolmanneksi suurin saari väkiluvulla mitattuna. Kahdentuhannen asukkaan paikallinen väestö elää suurimaksi osaksi länsirannikon kylissä.

La Diguella ei ole omaa lentokenttää. Silti kymmenen neliökilometrin saari on tullut tunnetuksi upeana lomasaarena, jolla sijaitsevat Seychellien kenties kauneimmat rannat. Niistä kuuluisin on varmasti L’Anse Source D’Argent, joka sijoittuu usein kärkipäähän maailman kauneimipia rantoja esiteltäessä.

La Digue on matkakohteena rauhallinen, kuvankaunis ja varsin eksklusiivinen. Suurin osa saarella vierailevista turisteista käy saarella vain retkellä, sillä hotellien hinnat vaihtelevat noin 150-600 dollarin välillä yöltä.

Päiväretkeksi saari sopiikin mainiosti. Retkellä saareen on helpointa tutustua vuokrapolkupyörällä, sillä saarella on vain muutamia takseja eikä lainkaan autovuokraamoja.
anse-ried-wiedower-2

Luksusta hyvään hintaan

Seychelleille on turha lähteä säästöbudjetilla.

Saariston hotellit ovat suurimmaksi osaksi korkeatasoisia, joten 100-200 euron vuorokausihinta ei ole Mahélla mikään harvinaisuus.

Budjettimatkailija saattaa onnistua puristamaan päiväbudjetin alle sadan euron majoittumalla kahden hengen huoneeseen majatalossa tai bungalowissa ilman palveluja.

Realistisempi budjetti vaatii vähintään 150 euroa päivässä. Tällöin voit asua keskihintaisessa hotellissa ja syödä ravintolassa.

Kuvat: Reservasdecoches.com, Tiarescott, Bobcat Rock, Reed Wiedower (Flickr.com).

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!