Ueno – vanhan Tokion tunnelmaa

Ueno on viehättävä, lähestulkoon rauhallinen ja tunnelmaisa kaupunginosa Tokiossa. Laaja puisto, upeat museot ja suuri basaari tekevät siitä vierailun arvoisen.


ueno-takayuki-miki

Ameyoko – basaari junaradan alla

Ameyokon ostosalue on yksi Uenon vetonauloista. Basaarimainen alue alkaa aivan JR Uenon rautatieasemalta, ja jatkuu Okachimachin asemalle saakka. Basaari sijaitsee junaradan molemmilla puolin ja osaksi myös sen alla.

Ameyokon alueella voit tehdä todellisia löytöjä, sillä pienten kauppojen hintataso on huomattavan edullinen verrattuna tunnetumpien ja muodikkaampien kaupunginosien tarjontaan.

Alueella on myös paljon edullisia baareja ja ruokapaikkoja. Valitettavasti suosituimmissa paikoissa ei juuri ole englanninkielisiä listoja – elekieli ja japanin alkeet ovat sen vuoksi Uenossa tavallistakin hyödyllisempiä.

Uenon puisto

ueno-shibuya246
Uenon puisto sijaitsee sekin aivan JR Uenon tuntumassa. Puiston alueella sijaitsevat Uenon varsinaiset nähtävyydet: eläintarha ja muutamat koko Japanin hienoimmista museoista. Keväällä Uenon puisto tunnetaan myös hanami-juhlistaan.

Uenon puiston museoista tärkein on useita rakennuksia käsittävä kansallismuseo. Kansallismuseossa on hieno kokoelma japanilaista taidetta ja arkeologisia löytöjä kivikaudelta 1900-luvulle saakka.

Laajemmin Aasian historiasta kiinnostuneiden kannattaa tutustua myös modernissa Toyokan-rakennuksessa sijaitsevaan aasialaisen taiteen kokoelmaan. Kiinasta tuotujen friisien ja buddha-veistosten lisäksi museosta kannattaa mainita pieni, mutta vaikuttava kokoelma Gandharan valtakunnan alueelta peräisin olevaa kreikkalais-intialaista taidetta.

Näin saavut Uenoon

Uenoon on helppo saapua kaikkialta Tokiosta: monille turisteille paras yhteys Uenoon on JR:n Yamanote line. Mikäli olet varannut hotellin Uenosta, saavut kaupunginosaan helposti myös Naritan lentokentältä: Keisei Skyliner ja Keisei Limited Express saapuvat Uenoon suoraan lentokentältä.

Kuva: Takayuki Miki, Shibuya246, Flickr.

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!