Thaimaan sää ja ilmasto – lämmintä ja aurinkoista läpi vuoden

Thaimaassa on läpi vuoden lämmintä ja aurinkoista – mutta kolmen vuodenajan ja eri alueiden välillä on toki suuria eroja.

Kolme vuodenaikaa

Thaimaan ilmasto on suomalaisittain upean kesäistä läpi vuoden. Toki vuodenajat vaihtelevat myös Thaimaassa, vaikka erot ovat huoamttavasti pienempiä kuin meillä Pohjois-Euroopassa.

Thaimaassa sää vaihtelee kolmen vuodenajan mukaan.

Helmikuusta toukokuuhun vallitsee kuuma ja kuiva vuodenaika. Kevätkuukausien keskilämpötila on helteiset +34 astetta. Ilman kosteusprosentti on näiden kuukausien aikana 75 prosentin tienoolla.

Kesäkuusta lokakuun loppuun on aurinkoinen ja sateinen vuodenaika. Tällöin keskilämpötila on edelleen helteiset +29 C. Ilmankosteus on kuitenkin kevään kuukausia selvästi korkeampi: kosteusprosentti on noin 87.

Marraskuusta tammikuuhun sijoittuvat Thaimaan ”viileät” talvikuukaudet. Keskitalven kuukausina lämpötila vaihtelee +20 ja +32 asteen välillä. Tämäkin varmasti riittää useimmille lomanviettäjille enemmän kuin mainiosti.

Pohjoisessa etelää viileämpää

Lisäksi sää vaihtelee Thaimaan eri alueilla selvästi. Aivan kuten meilläkin, on Pohjois-Thaimaan sää tavallisesti viileämpi kuin Etelä-Thaimaan.

Kylmien talvikuukausien aikana pohjoisen vuoristoissa lämpötila voi laskea jopa pakkasen puolelle. Tämä on hyvä ottaa huomioon, jos tarkoituksesi on matkustella myös sisämaan vuoristoseuduilla.

Etelä-Thaimaassa lämötilat vaihtelevat pohjoista vähemmän. Siksi Etelä-Thaimaanturistikohteet ovat suosittuja rantalomakohteita myös keskitalven aikaan.

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!