Sri Lanka matkakohteena – 7 vinkkiä sinulle!

Sri Lanka on kaunis saarimaa Intian valtamerellä. Se tunnetaan upeista rannoistaan, vehreistä sademetsistään ja ainutlaatuisesta kulttuuristaan.

Sri Lankasta on tullut suosittu matkailukohde rikkaan historiansa ja monipuolisen maiseman ansiosta. Etsitpä sitten rentouttavaa rantalomaa tai seikkailunhaluista vaelluskokemusta, Sri Lankassa on jokaiselle jotakin tarjottavaa.

Jos suunnittelet matkaa Sri Lankaan, tässä on joitain parhaita vinkkejä, jotka tekevät kokemuksestasi entistä nautinnollisempaa:

  1. Valitse oikea aika vuodesta käydä. Sri Lankaa on siunattu kahdella erillisellä monsuunikaudella – Yala-monsuuni toukokuusta syyskuuhun ja Maha-monsuuni marraskuusta maaliskuuhun. Yala-kautta pidetään yleensä parhaana ajankohtana vierailla, koska se tuo mukanaan viileämpiä lämpötiloja ja vähemmän sadetta. Jos kuitenkin etsit aktiivisempaa lomaa, Maha-kausi saattaa sopia sinulle paremmin, sillä se tarjoaa enemmän auringonpaistetta ja lämpimämpiä lämpötiloja.
  2. Varaa majoitus etukäteen. Majoitus Sri Lankassa voi olla melko kallista sesonkiaikana, joten on parasta varata hotellisi tai majatalosi etukäteen, jotta vältytään viime hetken yllätyksiltä. Jos etsit jotain budjettiystävällisempää, eri puolilla maata on tarjolla runsaasti kotimajoituksia, jotka tarjoavat hyvää vastinetta rahalle.
  3. Hanki matkavakuutus ennen lähtöä. Matkavakuutus on välttämätön ulkomailla matkustettaessa – varsinkin niinkin monipuolisessa maassa kuin Sri Lanka. Varmista, että saat kattavan vakuutusturvan, joka sisältää hoitokulut ja tarvittaessa hätäevakuoinnin.
  4. Pakkaa kevyesti, mutta ota mukaan kaikki olennaiset tavarat. Sri Lanka on trooppinen maa, joten varmista, että pakkaat mukaan kevyet vaatteet, jotka pitävät sinut viileänä kuumina päivinä ja lämpimiä vaatteita viileämpinä iltoina ja öinä. Muista ottaa mukaan hyönteiskarkotteita, aurinkovoidetta, aurinkolaseja, hattuja ja muita välttämättömiä, kuten lääkkeitä ja hygieniatuotteita!
  5. Opi joitain peruslauseita sinhalan tai tamilin kielellä ennen lähtöä. Vaikka englantia puhutaan laajalti Sri Lankan turistialueilla, joidenkin sinhala- tai tamilinkielisten peruslauseiden oppiminen tekee matkastasi paljon sujuvamman – paikalliset arvostavat sitä todella, kun turistit yrittävät oppia kieltään!
  6. Kunnioita paikallisia tapoja ja perinteitä vieraillessasi temppeleissä tai muissa uskonnollisissa paikoissa. Kun vierailet temppeleissä tai muissa uskonnollisissa paikoissa Sri Lankassa, on tärkeää pukeutua vaatimattomasti (peittää olkapäät ja jalat) ja riisua kengät ennen minkään pyhille alueille menemistä – tämä osoittaa kunnioitusta paikallisia tapoja ja perinteitä kohtaan, jotka ovat syvästi juurtuneet tähän kulttuuririkkaaseen maahan!
  7. Ota aikaa nähtävyyksien katseluun ja nauti paikallisesta keittiöstä! Sri Lankan keittiö on uskomattoman herkullista – älä jätä väliin kokeilemasta heidän omia ruokiaan, kuten Kottu Rotia (rotileivästä valmistettu paistoruoka) tai Lampraisia (banaaninlehtiin kääritty mausteilla kypsennetty riisi).

Kun pidät nämä vinkit mielessäsi, niin saat kaiken irti Sri Lankan lomastasi!

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!