Shinjuku sykkii ympäri vuorokauden

Shinjuku on Tokion kiireisin kaupunginosa, joka ei nuku koskaan. Shinjuku tarjoaa jokaiselle jotakin: kauppoja, yökerhoja, hotelleja, ravintoloita ja virastoja.

Shinjuku on valtava liikenteen solmukohta

Shinjuku, rautatieasemaMaan päälle ja alle levittäytynyt valtava Shinjukun rautatieasema on kaupunginosan keskus. Vuoden jokaisena päivänä miljoonat ihmiset kulkevat työmatkallaan Shinjukun kautta.

Rautatieaseman länsipuolella sijaitsevat korkea pilvenpiirtäjät ovat Shinjukun kauas näkyvä tunnusmerkki. Niistä näyttävin on valtavan metropolialueen hallintorakennus (Tokyo Metropolitan Government Offices).

Shinjukun itälaita taas on täynnä yöelämää. Sieltä löydät lukemattomia ravintoloita ja yökerhoja, sateenkaariväen suosiman Shinjuku ni-chomen, myös kaupungin suurimman punaisten lyhtyjen alueen.

Ostokset Shinjukussa

Lumine, ShinjukuShinjukussa sijaitsee niin paljon suuria tavarataloja ja kauppoja, että lomanviettäjän ei ostosten takia tarvitse välttämättä poistua koko kaupunginosasta.

Tavarataloista tunnetuimpia ovat:

  • Lumine sijaitsee aivan JR Shinjuku Station -aseman vieressä kolmessa eri rakennuksessa. Lumine 1 ja Lumine 2 löytyvät aseman eteläisen sisäänkäynnin luona, Lumine Est -tavarataloon löydät tiesi itäisen ja keskisen sisäänkäynnin kautta.
  • Marui on nuorten ja nuorten aikuisten suosima tavaratalo, joka sekin käsittää useita rakennuksia Shinjuku Sanchome -aseman lähistöllä.
  • Mitsukoshi ALCOTT taas on hyvin toimeentulevien suosima, ylellinen tavaratalo.

Shinjukun aseman läntisen sisäänkäynnin lähellä sijaitsee runsaasti kamerakauppoja, joista voit hankkia nopeasti vaikkapa uuden muistikortin digikameraasi. Esimerkiksi Yodobashin liikkeitä on alueella useita.

Askartelusta ja rakentelusta kiinnostuneen taas kannattaa tutustua Tokyo Hands -ketjun valtavaan liikkeeseen.

Kaikkialta Tokiosta on helppo tulla Shinjukuun

ShinjukuShinjukun kautta kulkee lukuisia junareittejä ja metroreittejä. Rautatieasemalle saapuu eri puolilta Japania supernopeita Shinkansen-luotijunia, hitaampia paikallisjunia ja tietysti metrojunia kaupungin kaikilta laidoilta.

Shinjukun kautta kulkee myös useimpien lomanviettäjien kannalta kätevin junareitti: JR Yamanote Line, jonka kehärata kulkee monien suosittujen kaupunginosien kautta. Yamanote-linjan avulla koko Tokio on helposti lomanviettäjän tavoitettavissa.

Kuvat: Dick Thomas Johnson, Andrew Buckingham, Pouchin (CC, Flickr.com).

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!