Roppongi – Tokion aina trendikäs kaupunginosa

35955202263_a1ec60b8ed_zRoppongi on Tokion rakastetuin ja vihatuin kaupunginosa, jonne jokainen turisti päätyy ainakin kerran matkallaan.

Roppongi tunnetaan yöelämästästään. Sen baarit, klubit ja ravintolat ovat täynnä yhtä hyvin expat-asukkaita kuin paikallisia.

Roppongi Hills ja Mori Tower

Roppongi HillsTutustuminen Roppongi trendikkääseen kaupunginosaan kannattaa aloittaa 54-kerroksisesta Mori Tower-pilvenpiirtäjästä. Sen ylimmissä kerroksissa sijaitsevasta Mori Art -galleriasta avautuu upea näköala silmänkantamattomiin jatkuvan megalopoliksen yli. Kaupungin kuhina, ja matalampien pilvenpiirtäjien katot jäävät jonnekin kauas alapuolellesi. Viimeistään täällä huomaat, kuinka suuressa kaupungissa vierailet.

Mori Towerin juurella sijaitsevan Roppongi Hillsin alueelta löydät toinen toistaan hienompien luksusmerkkien kauppoja, elokuvateatterin ja lukuisia ravintoloita. Roppongi Hills avattiin vuonna 2003.

Tokyo Midtown

Tokyo Midtown sijaitsee sekin Roppongin alueella Tokyo Midtownin palvelut ovat samanlaisia kuin Roppongi Hillsillä. Myös Tokyo Midtownissa on museo: kuuluisan japanilaisen viskivalmistajan Suntory Museum of Art. Ja tietenkin Tokyo Midtownissa on myös 248 metriä korkea pilvenpiirtäjä, Midtown Tower. Näin se on kymmenen metriä Mori Toweria korkeampi — ja samalla koko kaupungin korkein pilvenpiirtäjä!

Ulkomaalaisten kansoittama jo 1940-luvulta alkaen

Roppongi on jo pitkään ollut ulkomaalaisten – sekä kaupungissa asuvien että turistien suosima – ja sen ansiosta Roppongissa sina todennäköisemmin palvellaan englanniksi kuin muualla Tokiossa. Samasta syystä alueella sijatisee useita koko kaupungin kalleimmista hotelleista.

Roppongin maine ulkomaalaisten keskuudessa syntyi jo toisen maailmansodan jälkeen, kun USA:n armeija miehitti osan alueesta. Roppongin lähettyvillä oli useita sotilastukikohtia, ja siksi alueelle syntyi runsaasti baareja, ravintoloita ja länsimaalaisilla asiakkaille palveluita tarjoavia tyttöbaareja. Myöhemmin 1960- ja 1970-luvulla monet länsimaalaiset yritykset perustivat toimipisteensä Roppongiin. Nykyään alueella sijaitsee myös lukuisia suurlähetystöjä.

Näin saavut Roppongiin

Roppongiin on helppo saapua sekä junalla että Metrolla. Metrolinjoista Roppongin kautta kulkevat Hibiya ja Oedo (Roppongi Station) sekä Nanboku Subway Line (Roppongi-Icchome Station). Esimerkiksi Shinjukusta pääset Oedo-linjalla Roppongiin.

Kuva: IQRemix (Flickr.com).

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!