Langkawi – Malesian suosituin matkakohde

Langkawi on Malesian suosituin lomakohde. Langkawi muodostuu 99 saaresta, joiden vehreä luonto, turkoosinvärinen meri ja valkoiset hiekkarannat tekevät siitä Malesian suosituimman matkakohteen.

Pulau Langkawi on Langkawin suurin saari, ja ainoa, jolla on merkittävmpää asutusta.

Auringonpalvojat viihtyvät Langkawilla

Monet Malesian parhaista rannoista sijaitsevat Langkawilla, joten saari on auringonpalvojien, sukeltajien ja surffaajien suosiossa.

Langkawin suosituimpia rantoja ovat:

  • Panai Cenang
  • Pantai Kok
  • Pantai Tengah
  • Tanjung Rhu.

Pantai Cenang on varmasti tunnetuin Langkawin rannoista. Se sopii myös budjettimatkailijan matkaohjelmaan, sillä suurin osa alueen hotelleista on edullisia tai keskihintaisia. Tietysti täälläkin on muutamia kalliimpia lomakyliä, joista reppumatkailijan kannattaa pysyä etäällä.

Pantai Cenang sopii hyvin shoppailuun. Rantakadun varrella on lukuisia kauppoja ja matkamuistokojuja, joista voit löytää edullisia asusteita, käsitöitä ja vaatteita.

Pantai Kok eroaa Pantai Cenangista suuresti. Pantai Kokin hotellit ovat suuria ja kalliita lomakyliä. Esimerkiksi Sheraton ja Tanjung Sanctuary sijaitsevat Pantai Kok -rannalla.

Pantai Tengah sijaitsee aivan Pantai Cenangin vieressä. Se on Langkawin pisin yhtenäinen ranta, jonka varrella on sekä yksinkertaisia lomamökkejä että suuria all-inclusive-hotelleja.

Alueella ei ole kovin paljon nähtävää. Siitä huolimatta Pantai Tengah sopii mainiosti lapsiperheen lomakohteeksi.

Verovapaus teki toi käärmeen paratiisiin

Jo neljännesvuosisata sitten Langkawi sai verovapaan vyöhykkeen asemaan. Sen ansiosta Langkawista tuli erittäin suositumpi matkakohde, saihan sieltä hankittua tuliaiset entistäkin halvemmalla.

Suomesta on tietenkin turha lentää toiselle puolelle maapalloa ainoastaan verovapaiden juomien takia. Takuuvarmaa auringonpaistetta löytyy myös lähempää ja halvemmalla.

Langkawilla on paljon muutakin nähtävää ja koettavaa kuin turistien kansoittamat rannat, vauhdikas yöelämä ja halvat kaupat.

  • Gunung Raya on Langkawin korkein huippu. Trooppisen sademetsän peitossa oleva Gunung Raya on patikoitsijoiden suosima retkikohde.
  • Krokotiilifarmi sijaitsee Datain lähellä. Kahdeksan hehtaarin alueella majailee tuhansia krokotiileja. Turistien iloksi henkilökunta saattaa myös painia krokotiilien kanssa.
  • Langkawi Underwater World on Malesian suurin akvaario. Jos et pidä sukeltamisesta, pääset täällä tarkkailemaan värikkäitä kaloja lasin takaa.

Valmismatkoja myös Suomesta

Langkawi kuuluu myös useiden suomalaisten matkanjärjestäjien valikoimaan. Viime vuosina esimerkiksi Tjäreborg ja Lomamatkat ovat lennättäneet alueelle tuhansia suomalaisturisteja.

Niiden lisäksi omatoimimatkailijat ovat löytäneet tiensä Langkawille. Ehkä sinäkin valitset Langkawin seuraavaksi matkakohteeksesi, tai osaksi Malesian kiertomatkaa?

Kuvat: Esharkj, Flickr.com.

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!