Bahrain – vapaamielinen saarivaltio Persianlahdella

Bahrain on aavikon peittämä, vauras saarivaltio Persianlahdella. Varsinkin autourheilun ystävät ovat löytäneet Bahrainin, sillä maassa on järjestetty Formula I -osakilpailuja vuodesta 2004 alkaen.

Arabimaailman suosima lomakohde

Bahrain on pitkään ollut arabimaailmassa suosittu matkakohde: maassa vierailee huimat kahdeksan miljoonaa matkailijaa joka vuosi.

Näistä suurin osa saapuu saarelle naapurimaista. Kuitenkin vauras ja vapaamielinen arabivaltio houkuttelee nykyään matkailijoita myös kauempaa — todennäköisesti Bahrain nousee pian Dubain kaltaiseksi suosituksi matkakohteeksi.

Perinteinen syy Bahrainin arabituristien keskuudessa nauttimalle suosiolle on sen naapurimaihin verrattuna liberaali alkoholipolitiikka. Sen myötä varsinkin pääkaupunki Manaman yöelämä on vauhdikkaampaa kuin alueen muissa maissa.

Viimeisen kymmenen vuoden aikana maailmanlaajuinen Formula I -sirkus on tuonut Bahrainille runsaasti sen kaipaamaa myönteistä julkisuutta. Näkyvyys maailman televisiokanavilla ja lehtien urheilusivuilla kasvattaa jatkuvasti Bahrainin houkuttelevuutta matkakohteena.

Kyse ei kuitenkaan ole pelkästä autourheilun ystävien matkakohteesta. Bahrainin suosio matkailukohteena perustuu nimittäin suurelta osalta sen hienoihin hiekkarantoihin. Persianlahden vesi on miellyttävän lämmintä ympäri vuoden, ja sukeltajat pääsevät nauttimaan kirkkaan meriveden avaamista näkymistä.

Viisi vinkkiä Bahrainin matkaa varten

Bahrainissa on paljon nähtävää ja koettavaa. Seuraavat viisi vinkkiä sopivat lähes kenen tahansa matkaohjelmaan:
Manama, Bahrain

  • Manaman souk eli basaari on pieni verrattuna Istanbulin tai Kairon basaareihin. Silti soukissa voit tehdä monia hienoja löytöjä, etsitpä sitten paikallisia tuotteita tai edullista elektroniikkaa Kauko-Idästä.
  • Ratsasta kamelilla. ”Erämaan laivalla” ratsastaminen on kokemus, joka on varmasti muutaman dollarin arvoinen.
  • Kulttuuritapahtumat. Manama on vuonna 2012 arabimaailman kulttuuripääkaupunki (ulkoinen linkkiI). Se näkyy myös kaupungin konserttitarjonnassa.
  • Bahrainin kansallismuseo avattiin vuonna 1998. Modernissa museossa voit tutustua alueen historiaan 6000 tuhannen vuoden ajalta.
  • Aradin linnake. 1400-luvulla rakennettu linnake on ehdottomasti yksi Bahrainin tärkeimpiä historiallisia nähtävyyksiä.

Ota selvää turvallisuustilanteesta

Arabimaailma on kuohunut jo jonkin aikaa. Sen vuoksi tätä kirjoitettaessa (2012) on syytä tutustua myös Ulkoministeriön julkaisemiin matkustustiedotteisiiin.

Ulkoministeriön mukaan tilanne on tällä hetkellä epävakaa, ja maassa on jatkuvasti mielenosoituksia. Tämän vuoksi matkaa suunnittelevien kannattaa seurata ajankohtaista poliittista tilannetta.

Yleensä Bahrain on kuitenkin turvallinen matkakohde: rikollisuutta maassa on vähän. Luonnollisesti matkailijoiden on syytä aina huolehtia tarvittavista vakuutuksista ennen matkaa.

Kuvat: CosmoPolitician ja ShashiBellamkonda, Flickr.com.

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!