Aqaba – Jordanian aurinkoinen rantalomakohde

Aqaba on hieno rantalomakohde, jossa voit nauttia lämmöstä ja auringosta myös keskitalvella.

Lento Jordaniaan kestää noin viisi tuntia. Sen jälkeen olet saapunut aivan uuteen maailmaan, jossa riittää ihmeteltävää yhtä hyvin vesiurheilun, historian kuin shoppailunkin ystävälle.
Aqaba

Perinteinen matkakohde

Aqaba sijaitsee Punaisenmeren rannalla. Aqaba sopii erinomaisesti lomasta nauttimiseen, rentoutumiseen ja vesiurheilun harrastamiseen.

Aqaba on jo varsin perinteinen matkakohde. Suomesta on jo pitkään järjestetty valmismatkoja alueelle, joka sopii loistavasti myös lapsiperheen matkakohteeksi.

Sukeltajien suosikkikohde

Erityisesti sukeltajat ovat jo pitkään tunteneet Aqaban loistavana sukelluskohteena, jonka koralliriutat tarjoavat unohtumattomia elämyksiä.

Välttämättä et tarvitse edes sukelluslaitteita päästäksesi ihailemaan merten ihmeitä: snorkkelin avulla saat jo mainiosti tuntumaa Punaisenmeren pinnanalaiseen elämään. Jos taas kaipaat vauhdikkaampaa vesiurheilua, voit kokeilla esimerkiksi varjoliitoa!

Aqaban nähtävyydet

Aqaba tarjoaa kiinnostavia nähtävyyksiä historiasta ja kulttuurista kiinnostuneelle matkailijalle. Erityisesti Aqaban arkeologiseen museoon kannattaa tutustua. Siellä on esillä arkeologisia löytöjä Aqaban alueen lisäksi myös naapurimaista ja aina Kiinasta saakka.

Toinen kiinnostava nähtävyys on Aqaban linna, joka rakennettiin jo 1300-luvulla. Sen jälkeen linnaketta on laajennettu useita kertoja. Linnoitus on auki joka päivä, eikä pääsymaksua peritä.

Retket muualle Jordaniaan

Aqabasta järjestetään runsaasti retkiä, joilla voit tutustua Jordanian upeimpiin ja kuuluisimpiin nähtävyyksiin. Niistä tunnetuin on varmasti Indiana Jones -elokuvasta tuttu kalliokaupunki Petra.

Monet lomanviettäjät haluavat tutustua myös Wadi Rumin aavikkoon kameli- tai jeeppisafarilla. Paikalliset beduiinit ovat kehittäneet seikkailu- ja ekoturismista itselleen uuden pääelinkeinon, minkä ansiosta Wadi Rum on noussut yhdeksi Jordanian tärkeimmistä turistikohteista.

Kuollutmeri on kolmas suosittu retkikohde, joka tunnetaan huikean suolapitoisena sisävesialtaana. Korkean suolapitoisuuden ansiosta Kuolleessameressä kelluminen on vaivatonta – mutta suu kannattaa pitää kiinni ja välttää kirvelevän veden joutumista silmiin!

Matkat Aqabaan

Tällä hetkellä Aqaba kuuluu vain Apollomatkojen valmismatkatarjontaan. Lentomatka kestää noin viisi tuntia Finnairin suoralla lennolla.

Toki matka Aqabaan onnistuu myös reittilentoja käyttämällä ja varaamalla hotelli itse. Suoraa reittilentoa ei kuitenkaan ole tarjolla, joten matkaan on varattava selvästi enemmän aikaa kuin valmismatkalla.

Kuva: Sharnik (Flickr.com).

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!