Lukijan matkavinkki: Ainutlaatuinen Amerikan Samoa

Amerikan Samoa on monelle tuntematon kohde – jossain kaukana, mutta missä? Lukijamme Sanna suosittelee Amerikan Samoaa matkakohteeksi!

Samoa

Amerikan Samoa. Hieman harvinaisempi kohde. Samoalla on ympäri vuoden keskimäärin +28°C lämmintä. Asukkaista suurin osa on alkuperäistä väestöä. Pääkaupunki Pago Pago.

Suurimman osan äidinkieli on samoa, mutta he ovat kaksikielisiä ja puhuvat myös englantia. Eurooppalaiset löysivät saaret vuonna 1722 hollantilainen Jacob Roggeveen oli ensimmäinen tiedetty eurooppalainen joka löysi saaret. Amerikan Samoa koostuu viidestä tulivuorisaaresta ja kahdesta koralliatollista. Suurten valintamyymälöiden valikoima on lähes samanlainen kuin amerikkalaisten markettien ruokavalikoima. Mahtavan kuuloinen paikka ja +28C lämpötila (ei liian kuuma ei liian kylmä) ympäri vuoden.

Saarilla voi siis nähdä rantoja, tulivuoria ja ilmeisesti saman tyylisiä taloja kuin Malediiveillä. Hyvä sukelluskohde. Eläimistä siellä on mm. hanka-antilooppeja, monivärisiä hedelmäkyyhkyjä, siniviirikaijoja, merikilpikonnia, hylkeitä, lampaita, valaita. Ofu-saaren nähtävyys on kehuttu ranta josta on näkymä kallioille ja koralliriutta. Samoalle pääsee esimerkiksi lentämällä Honolulun ja Kalifornian kautta.

Tälle sivulle on listattu myös laivoja jotka menevät Samoalle.

Samoalla on Amerikan kansallispuisto, johon kannattaa tutustua.

Oikeastaan vaikeat kulkuyhteydet ovat vain hyvä koska mikään luontokohde ei säily ennallaan jos massaturistit löytävät ne, jolloin tulee lisää roskaamista ja kuluttamista. Nimi Samoa tarkoittaa pyhää maata.

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!