Guadeloupe on unelmien matkakohde Karibialla

guadeloupe-funkyflamenca
Tiesitkö, että voit matkustaa Karibialla ja olla samalla EU:n alueella? Ranskan Guadeloupella se onnistuu!

Guadeloupe on pieni Ranskalle kuuluva saariryhmä Karibianmerellä. Se on osa Ranskaa – ja samalla Euroopan unionia ja euroaluetta.

Guadeloupe koostuu yhdeksästä asutusta saaresta, joista tunnetuimpia ovat Grande-Terren ja Basse-Terren muodostama kaksoissaari ja unelmakohteina kenties tunnetuimmat, pienet Saint-Barthelemy ja Saint-Martin. Saint-Martinista puolet kuuluu Hollannille, joten saarella voit sujuvasti siirtyä ranskankielisestä Euroopasta Hollantiin.

Grande Terre

guadeloupe-rachel_thecat
Grande Terre -saarella sijaitseva Pointe-à-Pitre on Guadeloupen taloudellinen keskus. Useimmat matkailijat viihtyvät kuitenkin sen sijaan jossain kauniissa lomakohteessa, joista tunnetuin lienee Sainte Anne.

Sainte Anne on Guadeloupen tärkein matkailukohde. Niinpä matkailijat löytävät kaupungista kaikki kaipaamansa palvelut, vilkasta yöelämää, runsaasti hyviä ravintoloita ja upeita hiekkarantoja.

Le Moule taas on huomattavasti rauhallisempi, ja vähintään yhtä kaunis paikka. Lisäksi Le Moule on surffaajien suosima matkakohde, sillä kaupungin tuntumassa on yksi Guadeloupen parhaista surffausrannoista.

Jetsetin Saint-Barthélemy

st-barths-josh-engroff
Saint-Barthélemy on pieni, vulkaaninen saari, jota monet pitävät koko Karibian kauneimpana. Niinpä saarella vierailee joka vuosi lähes 200 000 matkailijaa nauttimassa Saint-Barthélemyn trooppisesta ilmastosta, valkeista hiekkarannoista ja ylellisestä ilmapiiristä.

Saint-Barthélemyn pääkaupunki Gustavia tarjoaakin kaikkea, mitä vauras matkailija voi lomallaan kaivata: upeita ravintoloita, ylellisiä muotiliikkeitä ja toinen toistaan hienompia huviloita ja hotelleja.

Kuten nimestä Gustavia voikin melkein arvata, saari kuului Ruotsille vuosina 1784-1878. Kaupungin arkkitehtuuri, hautausmaat ja eräät kadunnimet muistuttavat vielä saaren historiasta osana Ruotsin valtakuntaa. Jopa saaren lentokenttä on nimetty kuningas Kustaa III:n mukaan!

Saint-Martin – jaettu saari

2462704289_4c43b8a5cb_z
Saint-Martin on kahden maan kesken jaettu saari. Saaren eteläosat kuuluvat Hollannille ja pohjoisosat Ranskalle. Käytännössä näiden välillä ei ole mainittavaa rajaa.

Saint-Martinin matkakohteista kannattaa mainita erityisesti Grand-Case, jota kutsutaan Karibian gourmet-pääkaupungiksi. Guadeloupelle suuntaavien herkkusuiden kannattaa siis vakavasti harkita Grand-Casea majapaikakseen.

Matkat ja lennot

Guadeloupelle ei järjestetä Suomesta valmismatkoja. Koska kyseessä on Ranskan osa, järjestyvät lennot Guadeloupelle helposti Pariisin kautta esimerkiksi Air Francen lennoilla.

Guadeloupe sopii erinomaisesti myös maailmanympärimatkan etapiksi: sinne lentävät esimerkiksi Delta Airlines, American Airlines ja Air Canada. Lisäksi Guadeloupelta on tarjolla hyvät lentoyhteydet Karibian muille saarille.

Kuvat: Funckyflamenca, Josh Engroff, Rachel_Thecat ja Cristina (CC, Flickr.com).

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!