Kööpenhamina pikavauhtia: koe nämä 5 asiaa

Kööpenhamina on niin lähellä, että siellä voi piipahtaa vaikka parin päivän pikamatkalla. Viikonlopun pikapyrähdyksen aikana ehdit mainiosti kokea nämä viisi Köpiksen kohokohtaa!

Kävele Köpiksen keskustassa

5772347683_7daa7923d0_z (1)
Minilomalla kannattaa liikkua jalan, sillä silloin saat kaupungista parhaan tuntuman. Strøget taas on keskustan tärkein kävelykatu, jonka sanotaan olevan yksi koko Euroopan pisimmistä kävelykaduista. Strøgetin 1,1 kilometrin varrella sijaitsevat monet luksusboutiquet, joten himoshoppailijat löytävät kadun varrelta houkutuksia enemmän kuin keskivertomatkailijan luottokortilla riittää limiittiä.

Syö smørrebrød – lounas tanskalaiseen tapaan

Smörrebröd
Pikavisiitillä ei kannata kuluttaa aikaa pitkään lounaaseen, ellet ole liikkeellä puhtaasti gastroturistina. Sen vuoksi Köpiksessä kannattaa syödä paikalliseen tapaan lounaaksi smørrebrød, tanskalainen voileipä.

Smørrebrød on tavallisesti lihalla tai kalalla ja kasviksilla päällystetty voileipä, joka sopii mainiosti lounasruuaksi. Kaupungissa on runsaasti perinteisiä smørrebrød-paikkoja, joten tarjontaa riittää varmasti.

Mikäli olet kulinaarisesti suuntautunut, voit kokeilla esimerkiksi Aamansin ravintolan (linkki) luksusleipiä.

Bongaa Pieni merenneito

Kööpenhaminassa ei tietenkään voi käydä ilman, että käy ottamassa selfien Pienen merenneidon kanssa. Pieni merenneito on itse asiassa ehtinyt jo kunnioitettavaan sadan vuoden ikään, sillä Edvard Eriksenin veisstos Kööpenhaminan satamassa paljastettiin jo vuonna 1914.

Hippien Christiania

Christiania, Kööpenhamina
Christiania on noin 850 asukkaan asuinalue Christianhavnin kaupunginosassa. Entinen kasarmialue on 1970-luvulta alkaen tullut maailmankuuluksi taiteilijoiden, anarkistien ja jälkihippien asuinpaikkana – ja tietysti erilaisten enemmän tai vähemmän laillisten nautintoaineiden kauppapaikkana.

Ny Carlsberg Glyptotek

Carlsberg tuo varmasti useimmille mieleen vihreät oluttölkit, mutta Kööpenhaminassa kannattaa tutustua myös Carlsbergin taidemuseoon. Glyptoteekin kokoelmaan kuuluu paljon antiikin taidetta, erityisesti veistoksia muinaisesta Egyptistä, Lähi-Idästä, Kreikasta ja Roomasta.

Vuosisadan varrella museon kokoelmat ovat karttuneet myös 1800- ja 1900-luvun taiteella: Glyptoteekissä voit ihailla esimerkiksi Paul Gauguinin ja Auguste Rodinin teoksia.

Kuvat: Dan, Heather Cowper, Christina (Flickr.com).

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!