Agios Nikolaos on tuttu rantalomakohde Kreetan pohjoisrannikolla

Kreetan nousu suosituksi matkakohteeksi alkoi Agios Nikolaoksesta. Vaikka kaupunki on jo vuosikymmenien ajan ollut suosittu matkakohde, on se säilyttänyt aimo annoksen aitoa kreetalaista tunnelmaa.

Agios Nikolaos on vilkas pikkukaupunki

Agios Nikolaos
Monet suositut rantalomakohteet ovat oikeastaan pelkkiä hotellikyliä. Agios Nikolaos on kuitenkin säilynyt pikkukaupunkina, jossa myös lomalainen tietää olevansa Kreikassa.

Toki vuosikymmenien mittaan ravintoloiden ja baarien määrä keskustassa on kasvanut, ja monet pikkukaupat ovat saaneet väistyä matkamuistomyymälöiden tieltä.

Kuitenkin kesäillan pimentyessä, kreikkalaisen musiikin soidessa ja paikallisten ruokien tuoksuessa tiedät olevasi Kreikassa. Ja jos keskustan korttelit ovatkin turistien täyttämiä, hiukan syrjempää löydät edullisempia ja usein paljon parempia ravintoloita.

Agios Nikolaos – rannat

Agios Nikolaoksen keskustassa sijaitsee kaksi rantaa: Kitroplatia ja Ammos Beach. Kilometrin päässä keskustasta sijaitseva Ammoudi Beach on sekin matkailijoiden keskuudessa suosittu ranta. Kesäsesongin aikana pieni Ammoudi kuitenkin kuitenkin täyttyy matkailijoista turhankin lailla.

Monen mielestä paras ranta on kuitenkin Almiros, joka sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä keskustasta. Almiros on saanut nimensä tänne laskevalta Almiros-joelta.

Almiros on hyvin matala hiekkaranta, joka sopii erinomaisesti lapsiperheille.

Spinalongan saari

Spinalonga
Varsinaiset nähtävyydet ovat kuitenkin Agios Nikolaoksessa vähissä. Monen mielestä alueen paras nähtävyys onkin lähellä sijaitseva asumaton Spinalongan linnakesaari, jossa on aikaisemmin sijainnut leprasiirtola.

Spinalongaan pääset pienellä laivalla Eloundasta, Agios Nikolaoksesta ja Plakasta. Yhteys Plakasta on nopein: venematka kestää alle viisitoista minuuttia.

Katso myös

Kuva: Gregory Cassiau, Natalie Vance, Flickr.com.

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!