Uruguay – Etelä-Amerikan Sveitsi

Uruguay tarjoaa matkailijoille upeita maisemia, hienoja rantoja ja loistavia pihvejä, jotka nostavat veden kielelle. Ne tekevät Uruguaystä pitkän matkan arvoisen!

montevideo-andre-deak

Vauras ja eurooppalainen Uruguay

Kolmen ja puolen miljoonan asukkaan Uruguay muistuttaa monella tapaa vaurasta Eurooppaa. Sen ilmasto on miellyttävä, elintaso korkea ja suurin osa väestöstä on eurooppalaista alkuperää.

Uruguayssa toteutettiin 1900-luvun mittaan monia suuria yhteiskunnallisia uudistuksia, joiden ansiosta Uruguay mainitaan usein htenä maailman ensimmäisistä hyvinvointivaltioista. Sosiaaliturvan ja naisten äänioikeuden kaltaisissa asioissa Uruguay olikin edelläkväijöiden joukossa.

Nykyään Uruguay on yksi maanosan eurooppalaisimmista ja vakaimmista maista – siksi maa on erinomainen matkakohde muidenkin kuin seikkailumielisten reppureissaajien kannalta.

Montevideo on mainio matkakohde

Vuonna 1724 perustettu Montevideo on Uruguayn pääkaupunki, ja siten luonteva aloituspiste maahan tutustumiselle. Rio de la Platan rannalla sijaitseva kaupunki on Etelä-Amerikan eteläisin pääkaupunki.

Montevideo on miellyttävän kokoinen pääkaupunki, jonka tärkeimmät nähtävyydet ehdit kiertää vaikkapa yhden kiireisen päivän aikana. Rennompaa mañana-henkistä lomaa viettävä matkailija ei tietenkään tähän sorru, vaan varaa kaupunkiin tutustumiselle runsaammin aikaa.

Nähtävyyksien lisäksi Montevideossa kannattaa uhrata aikaa ja rahaa kulinaarisiin nautintoihin. Vaikka kaupunki ei kuulu maailman gastronomisiin huippukohteisiin, tarjoaa se hyvän ruuan ystävällä runsaasti mahdollisuuksi tutustua Uruguayn keittiöön kohtuuhinnalla.

Naapurimaiden tapaan Urugyayn keittiössä korostuvat liharuuat: karjankasvatus on maassa tärkeä elinkeino. Vaikka maa tunnetaan merkittävänä pihvilihan viejänä, osaavat uruguaylaiset itsekin arvostaa hyvin paistettua pihviä – joten turistina sinun kannattaa ehdottomasti nauttia kunnollisesta medium-pihvistä!

Uruguay tarjoaa upeita rantalomakohteita

Uruguay ei tietenkään ole Karibian kohteiden tapainen suosittu rantaloman viettopaikka. Siitä huolimatta maan 600 kilometrin mittaiselle rantaviivalle sijoittuu useita hienoja rantalomakohteita, jotka vetävät vertoja paljon tunnetumille Brasilian rannoille.

  • Punta del Este. Punta del Este on Uruguayn Monte Carlo, jossa Latinalaisen Amerikan kauniit ja rikkaat viettävät lomiaan. Upeat ravintolat ja luksusboutiquet tekevät Punta del Estestä loistavan lomakohteen, jos luottokortillasi riittää katetta.
  • Jos Ignacio. José Ignacio sijaitsee Punta del Esten suunnalla, mutta on tätä selvästi rauhallisempi rantalomakohde. José Ignacio on erityisesti vauraampien lomanviettäjien suosiossa, joten reppureissaajat suuntaavat askelensa mieluummin johonkin Uruguayn muista rantalomakohteista.
  • Punta del Diablo. Punta del Diablo taas on vaihtoehto niille, jotka kaipaavat hiukan nuorekkaampaa ja kohtuuhintaisempaa rantalomaa. Punta del Diablo on onnistunut säilyttämään suuren osan alkuperäisestä tunnelmastaan, joten se sopii mainiosti lomakohteeksi kaikille meille, jotka haluamme kokea uusia elämyksiä jokaisella lomallamme.
  • La Paloma. La Paloman tuuliset rannat ovat erityisesti surffaajien suosiossa.

Punta del Este, Uruguay

Lennot & matkat

Suomesta ei ole tarjolla suoria lentoja Uruguayhin, joten matka vaatii aikaa ja istumalihaksia. Tavallisesti lennot Helsingistä Montevideoon vaativat kaksi välilaskua ja ainakin vuorokauden verran aikaa.

Sen vuoksi kannattaa myös harkita lentämistä Argentiinaan, varsinkin jos tarkoituksesi on yhdistää matkaan pari, kolme eri Etelä-Amerikan maata. Argentiinasta pääset Uruguayhin helposti myös bussilla tai lautalla.

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!