Argentiina on enemmän kuin tangomaa

Argentiina on monipuolinen matkakohde. Sen monipuolinen luonto, dramaattinen tango, tuhdit viinit ja modernit kaupungit tekevät vaikutuksen jokaiseen.

Argentiina on valtavan suuri maa. Maailman kahdeksanneksi suurimmassa maassa sijaitsevat maanosan korkeimmat vuorenhuiput ja matalimmat alangot. Sen luontoon kuuluu sademetsiä, jäätiköitä ja avaraa pampaa. Kylmimmässä etelässä elää pingviinejä, sademetsien kosteanlämpimässä ilmanalassa viihtyvät villit apinat.

Buenos Aires on todellinen suurkaupunki

Kuten Argentiinalle sopii, on sen pääkaupunki Buenos Aires todellinen suurkaupunki. Buenos Airesissa asuu 2,9 miljoonaa asukasta, mutta koko metropolialueella asuu noin 13 miljoonaa ihmistä.

Buenos Airesissa riittää nähtävää ja koettavaa pidemmänkin oleskelun ajaksi. Silti monille reissaajille kaupunki on ainoastaan yksi etappi pidemmällä matkalla, olipa sitten kyse maailmanympärimatkasta tai perusteellisemmasta tutustumisesta Etelä-Amerikkaan. Buenos Aires onkin erinomainen paikka aloittaa Argentiinan kiertomatka — tai vaikka koko Etelä-Amerikan kattava laajempi kiertomatka.

Iguassun putoukset mykistävät katsojan

Iguassu
Yksi Argentiinan mieleenpainuvimmista luonnonnähtävyyksistä sijaitsee Buenos Airesista pohjoiseen, Argentiinan, Brasilian ja Paraguayn rajalla. Iguassun 275 putousta ovat yksi maan suosituimmista matkakohteista. Putouksiin pääset tutustumaan yhtä hyvin veneretkellä kuin helikopterin kyydistä — aivan oman makusi mukaan.

Iguassun putouksilla et ole yksin, sillä putoukset kuuluvat itseoikeutetusti lähes jokaiseen Argentiinan kiertomatkaan. Siitä huolimatta myös sinun kannattaa käydä ihailemassa putouksia, kotimaassa et nimittäin koe mitään vastaavaa.

Mendozan viiniseudut houkuttelevat viinilasin ääreen

Chilen rajaseuduilla sijaitseva Mendoza on tunnettu viininharrastajien keskuudessa: monet Argentiinan parhaista viineistä ovat peräisin Mendozasta. Siksi hyvän punaviinin ystävien kannattaa ehdottomasti tutustua Mendozan viinitiloihin, ja nauttia kunnon argentiinalainen pihvi yhtä paikallisen viinin kyydittämänä!

Karu Patagonia tarjoaa arktisia näkymiä

Tierra del Fuego - Tulimaa
Karun Patagonian maisemat ovat nekin vaikuttavia. Sademetsän sijaan eteläinen Patagonia tarjoaa matkailijalle lumihuippuisia vuoria, arktisia jäätikköseutuja ja pingviinien asuttamia karuja saaria.

Maksukykyiset maailmanympärimatkaajat löytävät Patagonian Ushuaiasta myös matkanjärjestäjiä, jotka vievät luontoseikkailijoita keskitalven kuukausina retkelle kohti Tulimaan saaristoa ja Etelänapamannerta.

Kun koko maapallo on jo koluttu, kannattaa siis suunnata kohti eteläistä Patagoniaa!

Kuvat: over_kind_man ja The travelista (Flickr.com).

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!