Lombok houkuttelee turisteja viettämään rantalomaa

Lombok sijaitsee aivan tunnetumman Balin vieressä. Lombok on vielä nykyään selvästi Balia rauhallisempi matkakohde, joka tarjoaa loistavat puitteet rantalomalle.

Lombok sijaitsee matkakohteena tunnetumman Balin itäpuolella. Jos tarkoituksesi on viettää esimerkiksi kaksi viikkoa Indonesiassa, voit mainiosti viettää viikon Balilla ja toisen Lombokilla.

Matka Balilta Lombokille onnistuu joko lentokoneella tai lautalla. Lentomatka kestää noin puoli tuntia. Lauttamatka kestää muutaman tunnin, ja lauttayhteyksiä on mukavasti noin kerran tunnissa.

Kirkas merivesi houkuttelee uimaan.

Upeat hiekkarannat kutsuvat turisteja

Lombok tunnetaan erityisesti upeista hiekkarannoista, joiden tuntumaan turismikin on pääasiassa keskittynyt. Tärkeimpiä turistialueita ovat Senggigi, Kuta Beach ja Gilin saaret.

Rannalla lekottelun lisäksi Lombok sopii myös aktiivilomaa suunnittelevan matkakohteeksi. Lombokilla voit esimerkiksi sukeltaa, snorklata, golffata, kalastaa tai vaikkapa kiivetä Rinjani-tulivuorelle ihailemaan huikeaa näköalaa.

Lombokin tunnetuimmat rannat sijaitsevat Senggigin alueella. Senggigi on Lombokin suosituimpia matkailukohteita, joten tarjolla on myös kaikenlaisia turistien usein kaipaamia palveluita. Sengiggi sopii sen vuoksi mainiosti Lombokin matkan tukikohdaksi, josta käsin voit tehdä retkiä lähiseudulle.

Rinjanille nousu vaatii valmistautumista

Gunung Rinjani -vuori on peräti 3700 metrin korkuinen. Sille nouseminen vaatii muutamia päiviä aikaa, hyvää kuntoa ja kokenutta opasta.

Rinjani-vuori on nykyäänkin aktiivinen tulivuori. Jo tämän vuoksi kannattaa palkata opas, eikä yrittää nousta vuorelle omin avuin.

Lisäksi on hyvä muistaa, että vuori ja sen kraaterijärvi ovat molemmat pyhiä paikkoja. Suhtaudu siis vuoreen asianmukaisella kunnioituksella, niin et loukkaa paikallisia.

Reppumatkailijat löysivät Gilin saaret 1980-luvulla

Gilin saaret sijaitsevat aivan Lombokin rannikolla, vain puolen tunnin laivamatkan päässä Bangsalista.

Kolme pientä saarta tulivat reppumatkailijoiden keskuudessa tunnetuksi jo 1980-luvulla. Vielä nykyäänkin saaret ovat rauhallisia verrattuna vaikkapa Balin vauhdikkaisiin kohteisiin — eivätkä moottoripyörät tai autot häiritse lomalaisen rauhaa.

Kuitenkin saarilla asuu koko ajan kasvava joukko länsimaalaisia, jotka pyörittävät erilaisia turismin tukipalveluista. Siten myös Gilin saarilla on tarjolla sukellusretkiä, rantajuhlia ja surffausta.

Lombok sopii joka budjettiin

Lombok sopii oikeastaan erinomaisesti minkä tahansa suuruiseen matkabudjettiin: yösija maksaa edullisimmillaan kymmenkunta euroa. Toisessa ääripäässä ovat satojen eurojen hintaiset luksushotellit ja lomakylät.

Lentoliput Balille tai Lombokiin vievät tietysti suuren osan matkabudjetista. Esimerkiksi lento Helsingistä Denpasariin (Bali) maksaa noin 800-1000 euroa. Paikan päällä matkustaminen onkin sitten edullista: lauttalippu Balilta Lombokiin maksaa kolmisen euroa!

Gili Trawangan, Lombok, Indonesia.

Kuvat: Jeda Villa Bali, Flickr.com.

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!